GIBBOUS – A CTHULHU ADVENTURE. Joc de aventură horror-comic, cu iz transilvănean

Comunicat de presa:

Gibbous – A Cthulhu Adventure este o scrisoare de dragoste „point and click” adresată jocurilor de aventură clasice create de Lucas Arts, lui HP Lovecraft, Hitchock şi multor altora. Este sumbru, însă amuzant, o combinație între Lovecraft şi Day of the Tentacle. Creația a fost foarte bine primită pe Kickstarter, o platformă care îi ajută pe artiști să găsească resursele necesare pentru a-și pune în practică ideile.

În primele 48 de ore s-a strâns aproape 25 % din suma necesară pentru a continua dezvoltarea jocului. Cel mai consistent sprijin a venit din București. Campania de pe Kickstarter se desfăşoară în luna aprilie, 2016.

În Gibbous, o parodie simpatică a Mythos-ului lui Cthulhu, controlezi trei protagonişti care au de-a face cu sectanţi ciudaţi, vechi ritualuri voodoo şi cu însuşi Cthulhu cel „mort”. Totul se învârte în jurul temutului Necronomicon şi a felului în care acesta afectează vieţile protagoniştilor.

Hirsutul detectiv Don R. Ketype îl vrea pentru că el niciodată nu-şi ratează ţinta (sau cartea), iar bibliotecarul Buzz Kerwan, un tip liniştit şi optimist, dă peste el din întâmplare şi îşi transformă, din greşeală, pisica, pe Kitteh, într-o abominabilă creatură vorbitoare. Astfel că, porneşte în aventură pentru a o readuce la starea ei naturală, pisicească.

Experiența se bazează pe explorare, personaje și poveste. Toate replicile personajelor sunt audio, coloana sonoră fiind originală cu teme muzicale diferite pentru aproape fiecare secvență… Au fost folosite vocile mai multor actori din S.U.A.

Jocul 2D se află în fază incipientă de dezvoltare. Este disponibilă o versiune demo, în perspectivă verticală.

Gibbous este creat de Stuck in Attic, un studio independent de jocuri din Transilvania, România, sprijinit de agenția interactivă Reea.

Vinovaţii:

Liviu Boar – şef de proiect, designer, scenarist, animator, artist, compozitor
Cami Cuibuș – animator, artist, compozitor
Nicu Câmpian – programator

Liviu Boar:
„Ne plac foarte mult jocurile de aventură, dar nu suntem încântanţi când vedem aceleaşi puţine replici ale personajului principal, atunci când combinăm obiecte sau examinăm hotspots. Vrem să o luăm un pic razna aici şi să creăm răspunsuri unice pentru fiecare combinaţie posibilă de obiecte şi până la şase răspunsuri diferite la «examinează». Dorim să realizăm acest lucru, nu doar pentru a-l scuti pe jucător de acelaşi răspuns – «nu le pot combina» – la nesfârşit, ci şi pentru a-i oferi indicii şi, în primul rând, să-l determinăm să fie absorbit cu totul în lumea jocului. Credem că cele mai importante lucruri în jocurile de aventură sunt povestea şi explorarea şi vrem ca jucătorul să simtă că perspectiva lui asupra lumii este mai mult decât o serie de descrieri de câte un singur rând.”

Versiunea demo a jocului este disponibilă pe PC, MAC și LINUX.

www.gibbousgame.com
reea.net/blog