In weekend, mergeti la munte! Puteti viziona filme de animatie faine la #Animest Brasov. #recomandare #accesulestegratuit

Recomand evenimentul Anim’est de la Brasov, ce are loc intre 29 iunie – 2 iulie. Timp de 4 zile puteti (re)vedea productiile editiei de anul trecut a festivalului. Dar si asa, festivalul are multe surprize faine si o premiera – difuzarea scurtmetrajului de animatie romanesc Splendida moarte accident, premiat anul acesta la Annecy. Duminica avem retrospectiva Ion Truica (1935 – 2017).

Dimineata faceti drumetii montane, iar la pranz sau seara puteti merge la Anim’est 🙂 Nu o sa regretati aceasta alegere. Mai jos aveti mai multe detalii despre editia din acest an:

Lungmetrajul animat „Țestoasa Roșie” deschide Anim’est Brașov 2017
Concert Bucharest Jazz Orchestra în Piața Sfatului

Animaţia „Ţestoasa roşie” / „La Tortue Rouge”, în regia lui Michael Dudok de Wit, câștigătoarea Premiului Special al Juriului la Cannes 2016 în secţiunea Un Certain Regard, deschide ediția Anim’est Brașov 2017, ce are loc între 29 iunie – 2 iulie. Proiecția va avea loc în Piața Sfatului joi, 29 iunie, de la 21.30, și va fi precedată de un concert Bucharest Jazz Orchestra, un proiect special pe scena muzicală românească.

Animația „Țestoasa roșie”, co-produsă de celebrul studio de animaţie japonez Ghibli, redă povestea momentelor marcante din viața unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală. Deși filmul nu are dialog, povestea reușește să ridice o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și cât de importanţi sunt cei de lângă tine. Este lungmetrajul de debut al regizorului, care deține în palmares un premiu Oscar.

Înființat 2012 de trompetistul Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra este un ansamblu profesionist de mari proporții dedicat interpretarii jazz-ului contemporan si a muzicii creative în general, cu un repertoriu variat, de la standarde de jazz la compoziții proprii. Din ansamblu fac parte muzicieni de top atât din România, cât și internaționali.

Festivalul Anim’est înscrie în agenda de weekend a publicului de la Brașov o serie de alte proiecții și concerte ce vor avea loc în Piața Sfatului și la Centrul Cultural Reduta. Un highlight între lungmetrajele proiectate anul acesta este filmul nominalizat la Oscar în regia lui Charlie Kaufman și Duke Johnson – „Anomalisa”, despre povestea lui Michael Stone și a tulburărilor sale, care se ivesc atunci când tot ce îi era familiar odată devine străin. Un alt lungmetraj de animație destinat publicului cu vârsta de 14+ este „Psihonauții, copiii uitați” / „Psiconautas, los niños olvidados”, o post-apocalipsă animată despre doi adolescenţi nemulţumiţi care se hotărăsc să lase în urmă universul apăsător în care trăiesc.

În deschiderea nopții animațiilor horror și bizare – Creepy Animation Night, ce va avea loc vineri, 30 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la 24.00, publicul va avea ocazia să vizionze scurtmetrajul românesc „Splendida moarte accident” / „The Blissful Accidental Death”, câștigător al premiului „Jean-Luc Xiberras” pentru debut la Annecy, anul acesta, în regia lui Sergiu Negulici, invitat special al ediției Anim’est Brașov 2017.

Vineri, 30 iunie, de la 21.00, în Piața Sfatului va avea loc concertul celor de la Orkid, o trupă ce îmbină elemente de post-shoegaze și post-dirge cu influențe de punk și blues, formată din Vlad Ilicevici – chitară & voce, Radu Pop – tobe & graphic design, George Frătica – chitară bass și Alexandru Donny Andone – jouhikko/talharpa, tibetan bowls, wind gong, didgeridoo, claves, rattles, shaman drum. Aceștia vor aduce cu ei și CD-ul lansat in mai „Standing Still in the Dark”, pentru prima oară în Brașov.

În buna tradiție a festivalului, și cei mici se vor bucura de câteva dintre cele mai frumoase filme de animație recente: „Hai să cântăm!”/ „Sing”, lungmetrajul nominalizat la două premii Globul de Aur în regia lui Christophe Lourdelet și Garth Jennings, cu vocile celebrilor Matthew McConaughey, Reese Witherspoon și Scarlett Johansson, „Molly, un monstru prietenos”/ „Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie”, selecționat la Berlinale 2016 în secțiunea Generation Kplus, „Trenk, micul cavaler”/ „Trenk, the Little Knight” , realizat de producătorii serialului „Vrăjitoarea Lilly”, sau „Singuri acasă”/ „The Secret Life of Pets”, animație lansată de producătorii îndrăgitului „Despicable Me”.

Accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Anim’est Brașov 2017 este gratuit.

Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov și de Centrul Național al Cinematografiei.
Parteneri: Groupama, Centrul Cultural Reduta

Partenerii media ai evenimentului sunt: Cinemagia, NewsBv, Transilvania365, Zile și Nopți, ilovebrasov.ro, proanimatie.ro, robertcadar.ro, urban.ro.

 

Program Anim’est Brasov

JOI 29 IUNIE

Open Air Piața Sfatului

 

20:00 Concert Bucharest Jazz Orchestra

21:30 Țestoasa Roșie / La Tortue Rouge  80’ 12+

 

VINERI 30 IUNIE

Centrul Cultural Reduta

 

12:00 MINIMEST 1 60’ 3+

14:00 Hai să cântăm! / Sing 110’ 3+

16:00 Best of Anim’est 1 14+

19:00 Singuri acasă / Secret Life of Pets 90’ 6+

00:00 Creepy Animation Night; În deschidere – Splendida moarte accident, de Sergiu Negulici, câștigător al premiului „Jean-Luc Xiberras” pentru debut la Annecy 2017 18+

 

Open Air Piața Sfatului

 

21:00 Concert  ORKID

22:00 Trolii / Trolls 92’ 6+

 

SÂMBĂTĂ 1 IULIE

Centrul Cultural Reduta

 

12:00 MINIMEST 2 60’ 6+

14:00 Molly, un monstru prietenos / Molly Monster 72’ 6+

16:00 Best of Anim’est 2 14+

19:00 Psihonauţii, copiii uitaţi / Psiconautas, los niños olvidados  75’ 14+

23:30 Animusic Night 18+

 

Open Air Piața Sfatului

 

21:00 Warm-up videos

22:00 Cine-concert FELIX THE CAT, acompaniat de Simona Strungaru Symphonics

 

DUMINICĂ 2 IULIE

Centrul Cultural Reduta

 

12:00 MINIMEST 3 60’ 6+

14:00 Trenk, micul cavaler | Der kleine Ritter Trenk 75’ 6+

16:00 Romanian Re:Animation – Competiția Românească de la Anim’est București 2016; în deschidere – Splendida moarte accident, de Sergiu Negulici și prezentarea Animation Worksheep 14+

18:00 Retrospectiva Ion Truica 97’ 6+

20:00 Anomalisa 90’ 12+

22:00 – Kubo şi lăuta magică / Kubo and the Two Strings 101’  6+