Acasă Stiri Istorii din ’89 în benzi desenate

Istorii din ’89 în benzi desenate

163
0

Istorii din ’89 în benzi desenate, primul demers editorial care reunește întâmplări trăite sau culese de la părinți, rude, prieteni de către 39 de autori de benzi desenate ajunge și în București, punctul ZERO al Revoluției Române din 1989!

Lansarea albumului în București va avea loc miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 18:00, în Salonul ,,Carol I” al Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” (strada Boteanu nr. 1).

istorii din '89 în benzi desenate Istorii din ’89 în benzi desenate Nicolae Ceausescu in benzi desenate Istorii din 89

Istorii din 89 în benzi desenate este PRIMUL album de benzi desenate despre decembrie 1989 publicat în România, cel mai MARE ALBUM COLECTIV de benzi desenate (39 de autori) și cel mai VOLUMINOS (212 pagini de benzi desenate). Totul sub egida Muzeului Județean de Istorie Brașov.

istorii din '89 în benzi desenate Istorii din ’89 în benzi desenate lansare ISTORII DIN 89 IN BENZI DESENATE

,,Pe bună dreptate, se spune că atunci, în decembrie 1989, am fost mai uniți ca niciodată. După 30 de ani, acest subiect istoric a unit ca niciodată autorii de benzi desenate din România! 39 DE ARTIȘTI au răspuns pozitiv invitației noastre de a participa la acest album. Iar prima surpriza a fost vârsta lor. 21 aveau sub 14 ani în ’89 și șase au certificatele de naștere fără stema republicii populare sau socialiste. Așa că sunt multe istorii cu copii, părinți și bunici, despre un Crăciun dulce-amar, televizoare care dau revoluție, nu desene, libertatea de a-ți dunga mașina să arate ca o zebră, portretele arse sau mâzgălite ale lui Ceaușescu, dar și despre un manechin spânzurat și primul om mort văzut vreodată, la televizor sau în realitate.” (Nicolae Pepene, manager Muzeul Județean de Istorie Brașov, editor ,,Istorii din ’89 în benzi desenate”).

Albumul este deja disponibil pentru comenzi online la adresa: istoriidin89@gmail.com

Echipa de proiect:
Nicolae Pepene – manager Muzeul Județean de Istorie
Ioana Șchiopu, Octav Ungureanu si Alexandru Ciubotariu – coordonatori

istorii din '89 în benzi desenate Istorii din ’89 în benzi desenate album ISTORII DIN 89 IN BENZI DESENATE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here