Acasă Cronici Jocurile video din anii ’80 cuceresc marile ecrane (VIDEO)

Jocurile video din anii ’80 cuceresc marile ecrane (VIDEO)

391
0

Cei care vor sa-si aduca aminte de copilarie – de vacantele petrecute in salile de jocuri (in anii ’80), sa mearga la cinema pentru a viziona filmul Pixels: o aventura digitala.

www.pixels-movie.com

Eu asta am simtit cind am vizionat acest film. Nostalgie. Nu o sa uit vacantele de vara petrecute la bunicii mei din zona Aleea Circului. Aproape in fiecare zi eram la sala de jocuri de linga Circ. Jocurile mele preferate erau cele cu nave spatiale si Pac-Man. Vizual nu aratau asa de bine precum cele de astazi, dar erau mult mai distractive.

In copilarie imi imaginam asemenea film cu Pac-Man si alte jocuri, invadind planeta noastra. Pixels: o aventura digitala este filmul generatiei mele si mai putin pentru micutii de astazi. Printesa mea (5 ani) mi-a spus ca acest film o amuza, ii place ideea cu jocuri pe calculator transformindu-se in personaje reale. Pentru ea a fost ceva inedit. Povestindu-i inainte de vizionare despre subiectul filmului, ea a reusit sa inteleaga despre ce este vorba. La finalul proiectiei filmului la cinema, fiica mea a avut ocazia sa vada aparatele mari din anii ’80 cu renumitele jocuri pe calculator, precum Pac-Man. InterCom, distribuitorul filmului, a reusit sa creeze atmosfera specifica perioadei respective, organizind o petrecere speciala pentru Pixels, cu jocurile clasice pe calculator si cu momente de karaoke. „Tati, totul a fost ca o calatorie cu masina timpului, asa am vazut cum te jucai cind erai copil. Acest film seamana cu documentarele. Am avut impresia ca am fost la muzeu”, a precizat fetita mea.

Sa nu aveti pretentii mari de la film. Este filmul perfect pentru a merge cu prietenii din copilarie la cinema. Nu uitati sa luati berea cu voi 🙂 O ascundeti in genti. O sa rideti, o sa comentati mult… In concluzie: o sa va distrati.

Sunt convins ca o sa spuneti ca in copilarie ati visat ca o sa realizati asemenea film. Asta e, a fost altcineva mai rapid si a realizat visul generatiei noastre 🙂 Chris Columbus, producatorul seriei Harry Potter, este regizorul filmului. Acesta a contribuit la definirea filmelor din anii ’80, scriind scenarii cum ar fi Gremlins sau The Goonies, regizind apoi comedii clasice cum ar fi Home Alone sau Mrs. Doubtfire, si ajutind la lansarea unor francize de mare succes cu efecte vizuale, cum ar fi Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum.

Doi romani au participat la realizarea productiei Pixels: o aventura digitala

Ma bucur ca doi romani au participat la realizarea efectelor vizuale la filmul Pixels: o aventura digitala. Este vorba despre Traian Constantinescu si Radu Arsith. Numele lui Radu se regaseste pe genericele productiilor: Iron Man 3, Omul-Furnica, Avengers: Age of Ultron si Capitanul America: Razboinicul iernii. Iar Traian a contribuit la realizarea filmelor: Tomorrowland, Maleficent, Godzilla, Ronin: 47 pentru razbunare, Legenda calaretului singuratic, Jack si uriasii, Total Recall, Prometeus, Furia titanilor, John Carter, Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea II, X-Men: First Class si Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi. Traian a participat si la realizarea efectelor vizuale la renumitul serial original HBO Urzeala tronurilor.

Povestea din film este scrisa dupa un scurtmetraj realizat de Patrick Jean.

Cind erau copii, in anii 1980, Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) si Eddie “The Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) au salvat lumea de mii de ori – in jocurile video de 25 de centi bucata. (Cred ca la noi a costat 3 lei :)) Acum, ei o vor face cu adevarat. In Pixels, atunci cind extraterestrii intergalactici descopera niste jocuri video clasice si le iau drept o declaratie de razboi, ei ataca Pămintul dupa modelul prezentat in chiar aceste jocuri. Acum, presedintele Cooper trebuie sa-si cheme in ajutor fostii prieteni din salile de jocuri pentru a salva lumea de PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede, sau Space Invaders.  Acestora li se alătura Lt. Col. Violet Van Patten (Michelle Monaghan), o specialista in singurul armament care-i poate distruge pe extraterestrii.

Banuiesc ca acest film a avut finantare din partea autoritatilor chineze. De ce spun acest lucru? In caietul de presa apare informatia ca cei de la Columbia Pictures s-au asociat cu LStar Capital si China Film Co., Ltd. Pixels este o productie a Happy Madison/ 1492 Pictures, in colaborare cu Film Croppers Entertainment.

Pixels are parte de actiune, dar in stilul productiilor aniilor ’80. Vinarea jocurilor pe calculator pe strazi, imi aduce aminte de Ghostbusters.

Pentru acest film, producatorii au colaborat cu renumitele firme de games: Atari Interactive, Inc. (Asteroids, Breakout, Centipede, Missile Command); Konami Digital Entertainment (Frogger); Bandai Namco Entertainment (PAC-MAN, Galaga, Dig Dug); Nintendo (Donkey Kong, Duck Hunt); Sony Computer Entertainment (Q Bert); TAITO CORPORATION (Arkanoid, Space Invaders); sau Warner Bros. Interactive (Paperboy, Joust, Defender, Robotron), G-MODE (BurgerTime) si TETRIS (Tetris).

O scena din film s-a inspirat dupa o stire din Japonia. In urma cu citiva ani, un impatimit al jocurilor pe calculator s-a casatorit cu personajul feminin dintr-un joc produs de Nintendo. Mai multe detalii aici.

“Mi-e mila de copiii din ziua de azi, care se joaca pe consolele proprii si nu mai pot merge „la arcade”, unde pe vremuri puteau socializa si se puteau imprieteni. Inainte mergeai la salile de jocuri, petreceai timp cu prietenii, vedeai ce fete noi mai apareau – sau verificai daca a venit fata pe care o remarcasesi ieri. Acolo era muzica. Era ca la patinoar si te puteai distra grozav” (Peter Dinklage. El interpreteaza rolul lui Eddie Plant, alias “Aruncatorul de flacari”. Sursa: caietul de presa Pixels)

Pixels nu este singurul film despre jocurile video. Va reamintesc ca cei de la Disney au realizat un lungmetraj de animatie pentru cei care iubesc jocurile video din anii ’80, dar si pentru generatia tinara, a gadgeturilor, a jocurilor video, moderne. Ma refer la productia Ralph Strica Tot. Ambele productii vorbesc cu nostalgie despre jocurile video clasice.

Pixels este despre prietenie, curaj si pasiune. Este o comedie perfecta pentru gasca ta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here