Legomania salveaza Romania! Jucariile tale prind viata in Lego Batman: Filmul

In urma cu doua luni, fiica mea m-a intrebat cind apare Lego Batman: Filmul la cinema. Cum a aflat de film? Raspunsul este simplu 🙂 A vazut multe cutii cu piese Lego Batman in hypermarketuri si magazine de specialitate. Asa a facut legatura cu noul film de animatie Lego. Banuiesc ca multi micuti au vazut produsele noi cu Lego Batman. Nu o sa vorbesc despre aceste jucarii. Cu alta ocazie, o sa facem o analiza despre universul Lego.

Au trecut trei ani de la lansarea primului lungmetraj de animatie Lego pentru cinema. Ambele productii sunt realizate la Animal Logic din Australia, studio cu experienta in animatie si VFX. Acolo lucreaza si romanul Radu Vintila. Numele sau se regaseste pe genericul productiilor Lego. Conduce echipa de ingineri specialisti pentru sisteme de infrastructura la Animal Logic.

„Lego a fost un proiect aparte. Putini stiu, de exemplu, ca toate obiectele, personajele si chiar efectele din film – explozii, valuri, nori – sunt realizate cu ajutorul pieselor Lego care exista in realitate! Una dintre cerintele regizorului a fost ca filmul sa arate precum stop motion, desi toata grafica a fost generata pe computer… Un model CG al oricarui bloc Lego produs in realitate a devenit disponibil in Maya si Softimage pentru productia filmului”, a declarat Radu Vintila pentru proanimatie.ro.

Lego Batman: Filmul foloseste din nou de tehnica de animatie digitala care a facut ca filmul Marea aventura Lego sa para atit de tangibil si atragator. Fiecare scena si articol in parte a fost construit caramida cu caramida, printr-un proces meticulos de redare si nivelare a mii de piese si asamblarea lor ulterioara ca decor sau recuzită pe calculator – la fel cum fac ceilalti locuitori ai planetei pentru a-si spune propriile povesti folosindu-se de materiale Lego. Desi generata in intregime pe calculator, pelicula sugereaza aceeasi calitate de filmare realizata imagine cu imagine, care i-a oferit filmului precedent aspectul lucrat de mina specific… Minifigurinele din film se pot misca, rasuci si apleca doar cit pot sa o faca si figurinele reale.” (Sursa: caietul de presa oferit de distribuitorul Freeman Entertainment)

La tv avem multe seriale de animatie cu vestitele piese Lego: Lego Friends, Lego Star Wars, Lego Ninjago, etc. Toate au un singur mesaj: cumparati produsele Lego 🙂

Warner a relansat povestea cu Batman, folosind un format original, totul cu ajutorul brandului Lego. In contextul actual, cind romanii protesteaza impotriva abuzurilor guvernamentale, apelind la sigla Batman, filmul este bine venit 🙂 Pe cladirile din Piata Victoriei au fost proiectate imagini cu sigla Batman.

Revenind la film, noul Batman este bine realizat. Supereroul este mult mai aproape de generatia tinara in acest format. Scenele de actiune sunt impresionante. Nu am crezut ca se pot face minuni cu piesele Lego. Apropo, recomand copiilor sa se joace cu telefonul sau tableta pentru a realiza stop motion-uri cu caramizile Lego. Sunt n aplicatii free pentru realizarea filmuletelor.

Meregeti la cinema pentru a viziona cele mai nou film de animatie Lego. O sa va placa 🙂 Dublajul este fain. Nume importante din show business-ul romanesc, precum Tudor Chirila, Adrian Despot, Laura Cosoi si Loredana Groza, au reusit sa se apropie de interpretarea originala a personajelor din Lego Batman: Filmul.