Matei Branea a realizat spotul animat pentru SoNoRo 2017

Matei Branea, regizorul scurtmetrajului de animatie Omulan, a realizat spotul Festivalului SoNoRo 2017.

Cea de-a XII-a editie a Festivalului SoNoRo, HIDE&SEEK, incepe astazi, la Palatul Cotroceni si continua pana la finalul lunii octombrie cu sase concerte in săli consacrate precum: Sala de Marmura a Palatului “Cercului Militar” – sambată, 28 octombrie, Muzeul National de Arta – luni, 30 octombrie si Sala Radio – marti, 31 octombrie.

Duminică, 29 octombrie, Festivalul SoNoRo invită publicul meloman in jocul de-a HIDE&SEEK, in cateva spatii emblematice din oras si propune seria de concerte Labyrinth, ce debuteaza la ora 11.00, cu un concert in recent restaurata mansarda a Carului cu Bere, intitulat “Wrong time, wrong place”, continua la ora 16.00 cu un alt concert, la Arcub – Hanul Gabroveni, “Haydn Sick”, pentru a se incheia la ora 19.00, cu “Gulliver’s Hair”, ce va avea loc la Qreator by IQOS, un spatiu nou si inovativ, destinat industriilor creative.

In fiecare dintre concertele de vineri pana duminica, publicul va avea ocazia sa-l asculte pe remarcabilul violonist francez Gilles Apap ce revine pentru a doua oara la Festivalul SoNoRo. Gilles Apap este un artist iesit din comun, genial interpret al multor genuri muzicale si subiectul multor filme si documentare transmise de televiziunile din intreaga lume.

De asemenea, publicul bucurestean va avea ocazia sa o asculte pe binecunoscuta mezzo-soprana Ruxandra Dunose, pentru prima data pe scena Festivalului SoNoRo, in concertul “Opera senza Opera”, de la Sala Radio. Ruxandra Dunose va interpreta liedurile Wesendonck pentru mezzo-soprana si sextet de coarde, de Richard Wagner, alaturi de muzicienii Razvan Popovici, Diana Ketler, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Gavriel Lipkind, Henri Demarquette. In prima parte a concertului, Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu ii va acompania pe initiatorii Festivalului SoNoRo, Diana Ketler si Razvan Popovici si pe violonistul belgian de origine rusa Marc Bouchkov in Concertul pentru pian si orchestra în la major si „Simfonia Concertantă” a lui Wolfganga Amadeus Mozart.

Concertul “Lost and Found”, de la Muzeul Național de Arta, aduce in fata publicului o parte din compozitiile pierdute si regasite ale lui Gustav Mahler, Alfred Schnittke si Anton Webern. Un loc important in programul muzical il va avea Sonata pentru violoncel in do major, compusa de Ludwig van Beethoven, dupa pierderea auzului.

Programul concertului include si sextetul de Ernst Von Dohnányi, unul dintre compozitorii preferati ai muzicienilor SoNoRo si subiectul ultimului album inregistrat de acestia, “Being EaRNeST”.

Festivalul va continua in Bucuresti pana pe 5 noiembrie. Mai multe detalii pe www.sonoro.ro.
Biletele si abonamentele pentru concertele Festivalului SoNoRo pot fi achizitionate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librariile Humanitas si Carturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone si Domo.

Abonamentul este valabil pentru concertele: The Eternal Child, Réverie, Lost and Found, Opera senza Opera, Master of Games si Tema con Variazioni.

Matei Branea este animatorul care a realizat, printre altele, animatia pentru Planeta Moldova.