Matei Neagoe a participat la realizarea Super Mario Bros: Filmul (2023)

Am fost sa vad filmul de animatie Super Mario Bros: Filmul (2023). Nu stiu prea multe despre Super Mario Bros 🙂 Nu sunt pasionat de jocuri video. L-am vazut pe Mario in productile Disney Ralph Strica Tot si Ralph rupe netu. A fost un exercitiu de imaginatie: cum ar arata Internetul monopolizat de Disney, cu ajutorul Nintendo.

Super Mario Bros: Filmul este distractiv. Are un vizual bine realizat, unele personaje, precum cainele seamana cu unul din franciza The Secret Life of Pets realizata de Illumination. Filmul reia temele din filmele de animatie nord americane. Nu aduce nimic nou. Vorbeste despre familie si despre devotament. Despre doi frati care renunta la un job stabil pentru a infiinta o firma de instalatori. Familia nu ii sustine. Este o scena tipic cinematografiei americane cu toata familia la masa. Toti membrii familiei fac misto de ei si reclama lor pentru servicile de instalatori. Nu au incredere in ei.

A fost suficient sa se uite la stirile tv pentru ca viata lor sa se schimbe 🙂 Muzica retro si elementele de decor specifice perioadei a aniilor 80 creaza atmosfera potrivita pentru acest film de aventura. Cei doi frati decid sa repare o teava sparta pentru a demonstra ca sunt buni. Interventia lor ii duce intr-o aventura. Ajung intr-un univers paralel, ceva asemanator cu lumea din jocurile video.

Trebuie sa vedeti acest film de animatie la cinema. Stereoscopia este faina. Scenele din regatul Ciupercilor sunt reusite. O sa aveti impresia ca sunteti acolo 🙂

Super Mario Bros s-a lansat in data de 13 septembrie 1985, in Japonia. In 2005, Imagine Games Network l-a declarat ca fiind cel mai bun joc din toate timpurile, considerand ca a ajutat la resuscitarea pietei de jocuri video din SUA. Popularitatea jocului a adus vanzari uriase pentru Nintendo. Super Mario Bros a fost declarat cel mai bine vandut joc din toate timpurile, cu milioane de copii vandute in toata lumea.

Regizat de Aaron Horvath si Michael Jelenic (colaboratori la Teen Titans Go! Teen Titans Go! To the Movies) dupa un scenariu de Matthew Fogel (The LEGO Movie 2: The Second Part, Minions: The Rise of Gru), Super Mario Bros: Filmul ii are in distributie pe Chris Pratt in rolul lui Mario, Anya Taylor-Joy in rolul Printesei Peach, Charlie Day in rolul lui Luigi, Jack Black in rolul lui Bowser, Keegan-Michael Key in rolul lui Toad, Seth Rogen in rolul lui Donkey Kong, Fred Armisen in rolul lui Cranky Kong, Kevin Michael Richardson in rolul lui Kamek si Sebastian Maniscalco in rolul lui Spike.

Filmul este produs de fondatorul si directorul general al Illumination, Chris Meledandri, si de Shigeru Miyamoto pentru Nintendo. Filmul este cofinantat de Universal Pictures si Nintendo.

Matei Neagoe a participat ca animator la realizarea productiei Illumination Super Mario Bros: Filmul. A animat personajele: Mario, Bowser, Luigi si personaje secundare. Matei a aceeptat sa acorde un interviu pentru proanimatie.ro. In curand o sa anunt cand avem interviul cu el.

Update:

Filmul de animatie Super Mario Bros: Filmul a debutat pe primul loc la box office-ul nord-american acumuland 146 de milioane de dolari, o performanta care ar putea fi cea mai buna a anului.