„Mr. Peabody & Sherman”, pe primul loc în box office-ul nord-american

Dl._Peabody_și_ShermanFilmul de animaţie „Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman”, de Rob Minkoff, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 21,2 milioane de dolari, de vineri până duminică, potrivit cifrelor furnizate de boxofficemojo.com.

Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când „stăpânul” său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, numită WABAC, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Filmul „300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire”, care reia acţiunea din „300 – Eroii de la Termopile”, pierde poziţia de lider şi ajunge pe locul al doilea, cu încasări de 19,1 milioane de dolari. După confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continuă în forţă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă impresionantă condusă de Artemesia, Xerxes va face tot ce îi stă în putinţă pentru a-l opri pe generalul Temistocle, care doreşte să unifice teritoriile greceşti. Regizat de Noam Murro şi cu Eva Green şi Rodrigo Santoro în rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit „Xerxes”, de Frank Miller, şi reconstituie bătălia navală de la Salamina dintre perşi şi greci, din anul 480 î.e.n.

Filmul de animaţie „Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, primul lungmetraj 3D cu şi despre Lego, se situează pe locul al şaselea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari. În oraşul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calităţi excepţionale, Emmet ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte din greşeală titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel, porneşte într-o călătorie plină de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusă la cale de nemilosul Lord Business. Deşi este complet nepregătit pentru misiune, mai mulţi supereroi îndrăgiţi îi vor sări în ajutor.

Filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă”, regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, ocupă locul al nouălea în clasament, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheaţă” sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincţii ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune. De asemenea, „Frozen/ Regatul de gheaţă” a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie la gala care a avut loc pe 2 martie, la Los Angeles.