Nume grele ale industriei de animatie s-au implicat in productia Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy (VIDEO dublat in romana)

Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy

Prana Animation, companie americana dedicata animatiei CGI si efectelor vizuale, cu sediul in Statele Unite ale Americii, la Los Angeles si cu o filiala in India, Mumbai, incearca sa reediteze succesul filmului clasic Vrajitorul din Oz (1939), folosindu-se de experienta lor in productiile Disney, Metro-Goldwyn-Mayer, Universal Pictures International, Sony Pictures Animation, etc.

Semnatura lor se regaseste pe genericele filmelor de animatie DisneyToon Studios Avioane si la seria cu zina Clopotica.

Cu asemenea experienta si cu ajutorul unor creatori importanti din lumea filmului, precum producatorul BONNE RADFORD, unul dintre membrii cheie ai echipei initiale de la Dreamworks si Amblin Entertainment (unde a produs lungmetraje in calitate de director de animatie de lungmetraj, la Dreamworks, si pentru Steven Spielberg, la Amblin, ca vicepresedinte de animatie), Prana Animation debuteaza cu un proiect propriu – lungmetrajul de animatie Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy, produs impreuna cu Summertime Entertainment. Regia este semnata de doi profesionisti de la studiourile Disney: DANIEL ST. PIERRE si WILL FINN.

St. Pierre a lucrat la filme de animatie precum Mica Sirena, Frumoasa si Bestia, Aladdin, si Regele Leu. A lucrat ca director de creatie la productia Walt Disney Tarzan, care a fost nominalizat la premiul Annie pentru cea mai buna regie artistica si la premiul Academy Sci Tech pentru cea mai bună tehnologie. Mai tirziu a lucrat la animatiile Dreamworks Povestea unui rechin, Everyone’s Hero si Quantum Quest. Ca regizor, a lucrat la Everyone’s Hero, un film animat semnat de regretatul Christopher Reeve si Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey.

Will a lucrat in industria animatiei la productii variate Disney si United Artists, precum The Secret of the Nimh, Oliver si prietenii si Mica Sirena. Ca director de animatie la Disney, Will a creat personajele Laverne, Cocoşatul de la Notre-Dame, Iago, Aladdin, si Cogsworth, Frumoasa si Bestia. De asemenea, a fost co-scenarist si co-regizor la O ferma trasnita. In 2006, a regizat scurtmetrajul de animatie Hammy’s Boomerang Adventure, inspirat de productia Paramount Peste Tufis.

BARRY GLASSER, fostul vicepresedinte la Walt Disney Pictures, semneaza scenariul la Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy. Adapatarea este semnata de RANDI BARNES – scriitor de productii de animatie si comedie cu experienta in show-businessul destinat copiilor si familiei.

Cu asemenea nume grele ale industriei de animatie, asteptam sa vad o productie care sa se apropie de stilul companiilor mari, precum Disney si DreamWorks Animation. Vizual este relativ ok. Scenariul este plictisitor. Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy seamana cu productiile animate realizate special pentru DVD-uri si pentru canalele tv.

In concluzie: productia Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy este ok pentru copii.

 
Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy - Trailer dublat in romana

„La scurt timp dupa ce se intoarce in Kansas, Dorothy afla ca Oz este din nou in pericol, iar locuitorii tarimului magic au nevoie de ajutorul ei. Din nou alaturi de vechii si simpaticii ei prieteni – Sperietoarea, Leul si Omul de Tinichea – Dorothy trebuie sa il infrunte de aceasta data pe maleficul Jester. Acesta a pus stapanire pe Oz, a luat drept prizonieri toti conducatorii indragitei regiuni si, printr-o vraja, a adus intunericul peste tot teritoriul.

Desi calatoria ei este mai anevoioasa si plina de primejdii, curioasa eroina va cunoaste de-a lungul drumului multe personaje fascinante care o vor ajuta si ii vor cuceri inima.

Cu Oz in mare pericol, va fi nevoie de multa inteligenta, curaj si prietenie pentru a-l invinge pe Jester si a restabili armonia in Orasul de Smarald”

 

Interviu cu producatoarea Bonne Radford

Printre filmele la care a lucrat Radford se numara Curious George (2006), Drumul spre El Dorado (2000) si Balto (1995). De asemenea, a contribuit la multe filme de succes, printre care Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?, Tilharii si E.T. Extraterestrul.

Cum ai ajuns sa te implici in proiectul Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy?

Am aflat despre proiect de la un prieten apropiat. Mi-a spus ca Summertime Entertainment planuieste sa dezvolte un film despre Oz, bazat pe una dintre cartile scrise de Roger Stanton Baum, stra-stranepotul lui L. Frank Baum, autorul cartii „Vrajitorul din Oz”. Mi-a stirnit interesul pentru ca era vorba despre un proiect cu Oz.

Oz e un loc magic care imi aminteste de copilarie si cred ca filmul original a fost cea mai intensa experienta cinematografica pe care am trait-o cind eram copil. Intotdeauna incerc sa ma implic in lucrurile care sunt importante pentru mine. Vreau sa ma asigur ca e facut bine si corect.

Filmul este o animatie. De ce ai ales mediul asta?

Cred ca filmele animate pot sa te poarte in locuri in care n-ai avea cum sa ajungi in mod normal. Am ales sa lucram cu animatia computerizata si sa facem si o versiune stereoscopica, adica avem personaje tridimensionale, ca in Toy Story. De asemenea, va fi si o versiune stereoscopiaă 3D, care iti permite sa percepi profunzimea cu ochelarii speciali. Oz este o poveste perfecta pentru animatie si cred asta este mediul in care ar trebui spusa acum.

Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy are si parti muzicale. Cum ati ajuns la aceasta varianta?

Am vrut ca „Vrajitorul din Oz” sa aiba o continuare in genul musical pentru ca muzica si actorii talentati din productia originala au facut sa fie un film deosebit si memorabil. Am simtit ca nu putem sa-i oferim o continuare pe masura, in lipsa muzicii.

Am avut norocul ca Lea Michele sa dea voce personajului Dorothy. Are un glas divin si e o actrita buna. Suntem incintati de ea. Am lucrat cu niste compozitori, care au profitat de talentele ei vocale. Si ceilalti actori vor cinta. Muzica ce insoteste filmul se imbina cu cea interpretata de personaje. E minunat sa lucrezi la o poveste care se mulează atit de frumos pe genul musical.

Sursa interviului: MediaPro Distribution