O romanca a cistigat concursul de gif-uri organizat de Klik! Amsterdam Animation Festival (VIDEO)

Everyone looks better with a beard

Andreia Dobrota a cistigat concursul de gif-uri organizat de Klik! Amsterdam Animation Festival in colaborare cu community.boomerang.nl pe tema „boys girls and beyond” (despre spargerea stereotipurilor sexuale) care a fost si tema festivalului de anul acesta.

„S-au ales 6 finalisti, iar cistigatorul a fost anuntat la festivitatea de deschidere a festivalului. Cistigatorul de atunci a fost descalificat pentru ca a plagiat o animatie facuta de crcr.fr iar eu i-am luat locul”, a precizat Andreia.

„Everyone looks better with a beard”

„Animatia mea se concentreaza asupra faptului ca oricine poate alege sa fie barbat sau doar sa isi creasca o barba pentru ca nu trebuie sa fim restrictionati de viziunea societatii de acum asupra sexualitatii si frumosului. Am fost oarecum inspirata de cistigatorul Eurovizionului de anul acesta si am decis sa transform asta intr-un gif amuzant”, a adaugat Andreia.

Andreia Dobrota locuieste in Olanda. S-a angajat ca intern la studioul de animatie Frameplay din Tilburg. In acelasi timp, tinara animatoare lucreaza ca freelancer, realizind animatii pentru canalul de YouTube pentru copii Cantece Copii TraLaLa. De asemenea, realizeaza reclame animate pentru un distribuitor de aer conditionat din Romania.

Video-ul cu animatia Instrumentele muzicale TraLaLa are peste 800.000 de vizualizari pe YouTube.

Tinara animatoare are 24 de ani si a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti. A facut un master de animatie in Olanda la AKV ST.JOOST in Breda. A lucrat la TVSAT din Buzau si la studioul de animatie DSG din Bucuresti. Pentru televiziunea locala din Buzau a realizat un serial de animatie – pamflet cu teme politice.