Acasă Animatia romaneasca Opinci, premiat la TIFF. Stirile proanimatie.ro

Opinci, premiat la TIFF. Stirile proanimatie.ro

439
0

– Animatia Opinci a primit premiul TIFF pentru scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc.

Marona’s Fantastic Tale (al treilea lungmetraj de animatie produs si regizat de Anca Damian) o sa fie difuzat in SUA. Filmul de animatie este inclus in competitia Festivalului Annecy. Mai multe detalii aici.

opinci, premiat la tiff. stirile proanimatie.ro Opinci, premiat la TIFF. Stirile proanimatie.ro Frozen II poster2

– A aparut al doilea trailer pentru Frozen 2.

Femeile au reprezentat 3% din totalul regizorilor filmelor de animaţie lansate în ultimii 12 ani, potrivit unui studiu realizat de USC Annenberg Inclusion Initiative.

În ultimii 12 ani, 3% dintre regizorii filmelor animate au fost femei şi doar una dintre ele, Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda 2), femeie de culoare.

Cât priveşte televiziunea, 13% dintre episoadele serialelor populare din 2018 au fost regizate de femei, dintre care trei au aparţinut grupurilor rasiale şi etnice subreprezentate.

Aceasta lipsă a diversităţii, scrie Variety, este reflectată în poveştile prezentate pe marile ecrane, la TV sau pe dispozitivele mobile.

Lungmetraje ca Moana/ Vaiana şi programe TV precum Dora the Explorer au avut personaje principale feminine, însă doar 17% dintre primele 120 cele mai de succes filme animate realizate între 2007 şi 2018 au avut personaje principale feminine, iar numai trei dintre ele, personaje feminine de culoare.

Autorii studiului au analizat primul episod din cele mai succes 100 de show-uri şi au demonstrat că 39% din distribuţie a fost feminină, din care 12% femei de culoare.

La nivel de conducere, raportul este mai bun. Femeile ocupă aproximativ jumătate din poziţiile de decizie în studiourile de animaţie şi companiile producătoare de filme animate.

În ultimii 12 ani, 37% dintre producătorii de animaţii au fost femei, faţă de 15%, procentul femeilor care au produs lungmetraje live-action. Doar 5% dintre producătoarele de filme de animaţie au fost femei de culoare şi numai 1%, în cazul filmelor live-action.

Televiziunea s-a dovedit şi în acest caz un domeniu mai deschis: 20% dintre producătorii executivi de programe de animaţie, 17% dintre coproducători executivi şi 34% dintre producători au fost femei.

Femeile de culoare au fost şi în această zonă subreprezentate, cu 6% – producători executivi şi 8% – producători.

Studiul a fost realizat împreună cu organizaţia nonprofit Women in Animation şi a fost lansat odată cu Festivalul internaţional de Film de Animaţie de la Annecy.

– Lungmetrajul live-action Pokémon Detectiv Pikachu, pentru care şi-a împrumutat vocea Ryan Reynolds, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend. Filmul a fost vizionat de 38.874 de spectatori şi a generat încasări de 855.227 de lei.

The Secret Life of Pets 2 a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Filmul de animatie a generat încasări de 47,1 milioane de dolari, mai puţin de jumătate faţă de câştigurile din primul weekend ale lungmetrajului lansat în 2016.

– Desenul de pe prima copertă a publicaţiei Le Petit Vingtième pe care a apărut celebrul personaj Tintin, datând din 13 februarie 1930, a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari la o licitaţie care a fost organizată de casa Heritage Auctions, sâmbătă, în oraşul american Dallas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here