Personajele din Ice Age s-au intors pe marile ecrane

Studiourile de animatie Blue Sky au revenit cu un film nou din franciza Ice Age. Este vorba despre Ice Age: Collision Course/ Epoca de gheata: Ploaie de meteoriti.

Pentru o franciza care ajunge la partea a cincea este foarte greu sa gasesti ceva nou. Dar si asa, Ice Age 5 reuseste sa atraga atentia spectatorilor. Scrat este, bineinteles, un personaj care nu se schimba niciodata. In Ice Age 5 el isi continua cursa de urmarire a ghindei blestemate. Dar, de aceasta data, misiunea lui il duce pe Scrat acolo unde niciun alt personaj din Epoca de Gheata nu a mai fost vreodata — in cosmos. In acest film, Scrat conduce povestea, in loc sa ofere doar scurte momente comice povestii principale a turmei.

Scrat a inaugurat Epoca de Gheata, a pornit Dezghetul , a dezlantuit Lumea Pierduta a Dinozaurilor in Epoca de Gheata, a initiat deriva continentelor – si acum a declansat o serie de dezastre cosmice care ameninta lumea din Epoca de Gheata.

Celelalte personaje din film sunt preocupate de lucruri marunte 🙂 Cei doi parinti mamuti afla ca fiica lor vrea sa se casatoreasca si vrea sa plece de linga ei. Nimic nou pentru un film american cu subiecte family. Fara sa abuzeze de cliseele specifice unui film family cu tineri care vor sa se casatoreasca, realizatorii productiei cinematografice „dinamiteaza” povestea de dragoste cu o ploaie de meteoriti 🙂

Si scenele apocaliptice sunt amuzante cind o vezi pe bunica lui Sid 🙂 O sa rideti cind o sa auziti replicile ei. Este funny 🙂

Ice Age 5

Nu am inteles aparitia personajului care il ironizeaza pe Dalai Lama – Shrangi-Llama, care conduce Geotopia ca pe un refugiu de yoga. Posibil ca acest personaj sa fie introdus in film pentru a cistiga increderea autoritatilor chineze. Nu este pentru prima oara cind americanii le fac pe plac chineziilor pentru a putea difuza filmul in salile de cinema din China.

In general, filmul este amuzant, educational, cu multe informatii si ipoteze stintiifice. Ice Age 5 este filmul ideal pentru a merge cu scoala la cinema.

Noul film de animatie Epoca de gheata: Ploaie de meteoriti este regizat de Mike Thurmeier (cunoscut ca regizorul scurtmetrajelor Ice Age si co regizor la Ice Age 3) si Galen T. Chu (animator la studiourile Blue Sky).