Posibil ca proiectul de animatie Harap Alb 3D sa ajunga in „ograda” firmelor lui Bobby Paunescu

echipa Harap AlbIn imagine: echipa Harap Alb

Este posibil ca proiectul de animatie Harap Alb 3D, detinut de studiourile MediaPro de la Buftea, sa ajunga la firmele lui Bobby Paunescu. Conform informatiilor oferite de paginademedia.ro, Bobby Paunescu (regizor, producator si actionar la B1 TV) discuta cu Central European Media Enterprises – CME, discuta preluarea studiourilor Buftea.

In urma cu trei ani am avut onoarea sa prezint un fragment din animatia Harap Alb 3D la Seara animatiei contemporane romanesti la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de Pisica Patrata si ICR. Proiectia a fost prezentat ca 1st Romanian 3D Stereoscopic animation experience, regizat de Stefan Buzea, la studiourile MediaPro de la Buftea.

Materialul video Harap Alb a fost realizat de Andrei Boncea (producator), Raluca Coman (producator executiv), Gabriela Ceuta (scenariu), Colin Jay Blair (scenariu), Alex Bordeanu (scenariu) si animatorii: Octav Ureche, Liviu Ceacar, Alin Sfetcu, Mihai Anghelina, Flavius Constantin Patra, Corneliu Constantinescu, Sorin Pintilii, Octavian Frecea, Cristian Scarlatescu, Leonard Gheorghe, Sabin Aghir, Andreea Ghita, Bianca Draghici, Bogdan Draghici, Constantin Bodescu, Mihai Ionescu, Leonard Buleu, Marian Poiana, Razvan Badea.

Proiectul cinematografic Harap Alb (lungmetraj de animatie 3D Stereoscopic) a fost finantat de Centrul National al Cinematografiei cu suma de 760.000 lei.

Harap Alb de la studiourile Buftea nu este rupt din basmele romanesti, seamana mai mult cu Sinbad marinarul creat de DreamWorks Animation. Din pacate, nu o sa stim ce supererou este Harap Alb in format 3D Stereoscopic. Productia la Harap Alb 3D a fost oprita inainte ca americanii de la Central European Media Enterprises – CME sa preia compania MediaPro detinuta de Adrian Sarbu.

Sursa foto: Contul de Facebook al animatorului Octavian Frecea