„Pui de somn” regizat de Paul Muresan a primit premiul pentru cel mai bun film de animatie la Filmul de Piatra

Pui de Somn

„Pui de somn” regizat de Paul Muresan a primit premiul pentru cel mai bun film de animatie la festivalul Filmul de Piatra.

Paul a invatat sa realizeze animatii la  Universitatea Hochschule der Bildenden Künste Saar din Saarbrücken, Germania. In patru luni de Erasmus, tinarul artist a realizat citeva scurtmetraje de animatie.


“Desen animat”


„2 paduri”


„Slobod”


„Usor poate oricine”
Povestea unei tari mici dintr-o tara mai mare, construita de voluntari si devenita „tara copiilor care vor sa schimbe ceva”.
Vocea: Marcel Iures
Muzica: Ada Milea
Sunetul: Andrei Dascalescu
Fotografii: Cosmin Bumbut
O poveste Tasuleasa Social.

desen animat

„Intotdeauna mi-au placut benzile negre din filme. Faceau imaginea sa para panoramica si am decis sa desenez pe fiecare pagina benzile negre. Cind am inceput animatia, cu 4 luni inainte, nu mi-am dat seama ca o sa necesite 2000 de desene. Mi-a placut cum arata primul test de citeva secunde cu benzile negre asa ca da-i frate benzi pina la capat!

Asadar desenam si scanam ultima scena care consta in 100 de desene. Am scris titlul “Desen animat” pemtru ca toata viata am vrut sa fac un desen animat”, a declarat Paul Muresan pentru animationmagazine.eu.

“Pui de somn” este un scurtmetraj de animatie 2D, cu durata de 6 minute. „Nebunia asta e o furtuna de vise asa cum am eu in ultima vreme de cind am trecut printr-o schimbare foarte mare. Noptile erau fragmentate in citeva sesiuni de somn adinc cu vise multe, astfel nu aveam un somn sanatos. De fiecare data ma trezeam speriat. Mi-am notat o parte din vise, unele le-am inventat si altele le-am cerut de la prieteni si le-am animat, incercind sa ramin fidel atmosferei lor. Am vrut sa fac o introspectie care sa nu urmareasca o poveste dulce si cu morala. Intr-o nota mai serioasa, am vrut sa arat cum fiecare vis e un spectacol unic cu elemente la care nu ne-am fi gindit niciodata. Totul face parte din noi – despre cine suntem si care ne face sa credem ca asta se intimpla. Un vis care la contactul cu lumina zilei dispare in nimic, in farfurie la micul dejun”

Paul Muresan a afirmat ca lucreaza pe geam. „La propriu! Cind e ziua fac secventele de animatie pe fereastra, o folosesc ca un light table, noaptea editez imaginile si montez”

In curind, “Pui de somn” va fi prezentat la Dracula Film Festival si la Anim’est.