Rio 2 – dublat in romana (VIDEO)

rio-2-poster-70x100-RO

In urma cu citiva ani, brazilianul Carlos Saldanha, regizorul filmelor de animatie de succes Ice Age, si-a vazut visul implinit cind cei de la Blue Sky i-au aprobat proiectul sau, Rio.

Rio s-a nascut din imaginatia lui Carlos, care a co-regizat sau regizat filme de animatie de succes ca Ice Age, Robots, Ice Age: The Meltdown si Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. A vrut sa scrie o scrisoare de dragoste pentru orasul sau natal, Rio, cu o poveste despre o pasare natinga, foarte domesticita care porneste intr-o aventura de-o viata in aceasta lume minunata.

Carlos e una din fortele creatoare de la studiourile Blue Sky din 1993. Saldanha a fost animatorul supervizor la Blue Sky pentru gindacii din Joe’s Apartment (1996). A regizat, de asemenea, animatia A Simple Wish (1997) si Fight Club (1999).

Saldanha a facut echipa cu Chris Wedge si au co-regizat primele animatii Blue Sky, Ice Age (2002) si Robots (2005). Va reamintesc ca Ice Age a fost nominalizat la Oscar in 2003. In 2002, Saldanha a regizat scurtmetrajul Gone Nutty, de asemenea, nominalizat la Oscar in 2004. Dupa succesul din Ice Age, Saldanha a stat la carma filmului Ice Age: The Meltdown (2006), al treilea film animat de la Twentieth Century Fox si Blue Sky Studios, care a fost cel mai profitabil film al anului din istoria Fox. A urmat Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, care a adus cele mai mari incasari pentru un film de animatie, peste 887 de milioane de dolari in intreaga lume.

„Blu si Jewel, charismaticii protagonisti ai uriasului succes cinematografic Rio, ale caror voci sunt interpretate de Anne Hathaway si Jesse Eisenberg, revin pentru o alta palpitanta aventura 3D, Rio 2.

In aceasta aventura animata produsa de Blue Sky Studios, studio distins cu numeroase premii, cei doi papagali Spix albastri locuiesc in oras cu copiii lor. Blu, care este domesticit, e fericit la Rio, dar Jewel tinjeste dupa salbaticie. Dupa ce afla ca ar putea exista si alte exemplare din specia lor, cele doua pasari rare zboara pina in inima Amazoniei, revenind la natura. Le asteapta pericole, peripetii si surprize! Cei doi papagali descopera ca nu sunt singurele pasari de acest gen.

Din distributia plina de vedete fac parte Kristin Chenoweth, Bruno Mars, Rodrigo Santoro, Andy Garcia, Jamie Foxx si will.i.am.”

Rio 2 este un film pentru intreaga familie, plin de actiune, muzica excelenta si umor. Vizual, Rio 2 este de nota 10. Este un film de animatie plin de culoare.

O sa vedeti papagali frumosi, imagini superbe cu padurea Amazoniana… O poveste despre regasirea naturii, despre protejarea padurii Amazoniene. In urma cu doi ani, cei de la llumination Entertainment, au realizat Lorax. Protectorul padurii. Ambele filme de animatie incearca sa constientizeze publicul cu un mesaj ecologic.

Este posibil ca cei care vor vedea aceste filme sa constientizeze mesajul ecologic. Defrisarea padurilor este o problema.

Amazonul a fost vazut timp de secole ca o vasta „plapuma” de padure tropicala, traversata de riuri. Dar odata cu cresterea populatiei au aparut si noi proiecte industriale ce vizeaza transformarea Amazonului in una dintre zonele cu dezvoltarea cea mai rapida din Brazilia, lucru ingrijorator pentru cercetatori.

RIO 2

RIO 2

RIO 2

rsf_075_500_211

RIO 2

„Am ales un loc foarte indepartat de Rio si, intr-un fel, foarte strain, chiar si pentru brazilieni. Pare uimitor, dar Amazonia nu este foarte bine cunoscuta de conationalii mei, deci este un mister pentru brazilieni, asa cum este pentru toata lumea. M-am nascut in Brazilia si ma intorc des acolo, dar nu am fost niciodata in Amazonia pina m-am hotarit sa fac un film despre ea. Am mers acolo si m-a uimit cit de mult difera de ce imi imaginasem eu. E unica”, precizeaza Carlos Saldanha. (Sursa: caietul de presa Rio 2)