Acasă Stiri Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO)

Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO)

176
0
||||||
||||||

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) LFL IA 73988 1024x682

Sfirsitul acestei saptamani aduce nu numai o bine meritata vacanta pentru romani, dar si Ziua Star Wars, pe data de 4 mai.

De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?

Spune ”Forța să fie cu tine” (”May the 4th be with you”) cu voce tare și vei sesiza jocul de cuvinte pe care fanii Star Wars din întreaga lume l-au proclamat ca fiind stindardul dragostei lor pentru această epopee. 4 mai este ziua internațională a Star Wars, zi în care celebrăm povestea care unește galaxia noastră.

Cea mai veche referire la expresia ”Forța să fie cu tine” (”May the 4th be with you”), utilizată în cultura populară, datează din 1979 și este descrisă de autorul Alan Arnold în timp ce realiza cronica filmului The Empire Strikes Back de la Lucasfilm. Iată ce spunea el despre ziua de 4 mai:

Vineri, 4 mai
Margaret Thatcher a câștigat alegerile și a devenit prima femeie britanică cu funcție de Prim-ministru. Pentru a sărbători victoria, echipa ei a contractat o jumătate de pagină de publicitate în ziarul London Evening News. Mesajul care amintea victoria era: ”Forța fie cu tine, Maggie. Felicitări.” (”May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations”), dovadă a utilizării ei ulterioare de către Star Wars, care a influențat pe toată lumea.

Odată ce Internetul a permis fanilor Star Wars de pretutindeni să fie conectați unii cu ceilalți, 4 mai a devenit repede o tradiție adânc înrădăcinată și o zi de sărbătoare în fiecare an, cu fani din întreaga lume (online și offline) care proclamă această zi ca Ziua Star Wars.

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) 156

Ideea zilei de 4 mai ca zi internațională a Star Wars nu a pornit cu Lucasfilm, dar compania care a creat Star Wars a îmbrățisat spiritul comunității de fani care face această zi atât de specială. Blogul oficial starwars.com, precum și canalele oficiale de social media ale Star Wars: Twitter (@starwars #StarWarsDay) și Facebook (facebook.com/starwars), au ajutat în răspândirea rapidă a activității fanilor și a importanței acestei zile. Din ce în ce mai mulți parteneri oficiali au început să ofere reduceri, cadouri și exclusivități și au găzduit petreceri și alte activități aparte pentru a marca ziua de 4 mai.

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) LFL IA 74301 1024x682

4 mai marchează începtul unui sezon de sărbătoare, deoarece luna mai a fost dintotdeauna importantă pentru fanii Star Wars. Cele 5 filme din saga Star Wars au debutat în mai (începând cu filmul original Star Wars din 25 mai 1977), iar în acest an, imaginile bazate pe scenariul noului episod Star Wars: Episodul 7 vor fi lansate în mai. Luna mai include de asemenea ziua de naștere a lui George Lucas (14 mai 1944) și a fost data tradițională de începere a weekendurilor Star Wars la Walt Disney World Resort (în acest an, distracția începe pe 16 mai).

Iată și clipul oficial al acestei zile în care se aude și varianta românească a îndemnului Forța să fie cu tine

 

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) 1Ecard2013Top 10 lucruri ca să sărbătorești ziua de 4 mai în stil Star Wars!

1. Pregătirea ținutelor pentru ocazii speciale este foarte importantă, iar ziua de 4 mai nu este deloc diferită. Poți să porți orice: de la tricoul tău preferat Star Wars până la costumul complet Stormtrooper! (Poți să îți costumezi și animalul de companie, de asemenea. (buldogii, mai ales)

2. Iniţiază o zi maraton de urmărit filme Star Wars alături de prietenii și familia ta! Dar să începi cu filmele care preced actiunea trilogiei sau cu trilogia originală? Sau să amesteci și câteva episoade din Razboiul Clonelor? Ar trebui să te decizi înainte ca invitații tăi să sosească, altfel îți poţi petrece întreaga zi într-o dezbatere aprinsă.

3. Mâncarea este un aspect esențial la o petrecere. Ce alegi, Death Star Cake Pops sau Ham Solo Sandwich? Găseşti o varietate de rețete pe StarWars.com!

4. Condimentează saga Star Wars cu o bătura tematică, laptele albastru, la fel cum îl prepara mătușa Beru! (din fericire, spre deosebire de mătușa Beru, nu deții droizii pe care Imperiul îi caută).

5. Simte forța Star Wars cu meșteșuguri iscusite: transformă argila într-un suvenir Star Wars! Învață cum să-l modelezi pe Yoda din argilă, cum să creezi un semn de carte și alte lucrușoare simpatice pe StarWars.com!

6. Te-ai folosit de puterile lui Darth Vader până acum? Cum plănuiești să sărbătorești Ziua Star Wars? Fotografiază-te când îți pui la încercare puterile. Asigură-te că postezi fotografiile și pe twitter (@starwars)! Vrem și noi să știm cum sărbătorești, așa că nu uita de hashtag: #StarWarsDay

7. Știi tatuajul cu simbolul Alianței Rebele pe care te gândeai să ți-l faci? Astăzi este ziua potrivită.

8. De obicei, în vacanțe, oamenii își doresc să descopere locuri noi. De ce nu mergi la Disneyland sau la Disney World și să faci cursa Star Tours? Sunt peste 50 de misiuni posibile… aşa că mai bine să nu mănânci nimic înainte. 

9. Așa cum Yoda spune, ”Mai departe să dai ceea ce ai învățat”. Introdu un frate mai mic, un membru al familiei sau un prieten în lumea Star Wars!

1. Ai jucării Star Wars de care nu mai ai nevoie? Donează-le și fă din ziua 4 mai o zi memorabilă pentru copilașii aflați în dificultate.

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) 3Ecard2013

Ziua Internațională Star Wars Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) Românii sărbătoresc Ziua Internațională Star Wars, pe 4 mai (VIDEO) 5Ecard2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here