Acasă Stiri Rovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, are probleme

Rovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, are probleme

200
0

angrybirdsmovie Rovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, are probleme Rovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, are probleme angrybirdsmovieRovio, compania finlandeza care a creat jocul Angry Birds, concediaza 37% dintre angajati. Cum s-a ajuns aici? Prima varianta de Angry Birds a aparut in 2009 si a fost mult timp jocul cel mai bine vandut pe mobile, insa compania nu a mai putut scoate ceva atit de apreciat. In plus, sefii Rovio admit ca au extins compania pe mult prea multe domenii.

Rovio urmeaza sa renunte la 260 dintre cei 800 de angajati fiindca, desi Angry Birds 2 a fost descarcat de peste 50 milioane de ori, jocul nu mai este in topul aplicatiilor mobile cu cele mai bune incasari, in unele tari iesind si din top 50.

Concedierile vor afecta toate diviziile, cu exceptia celei care lucreaza la filmul de animatie Angry Birds care va fi lansat in mai 2016 si pentru care s-au bugetat 80 milioane dolari.

Profitul companiei a scazut cu 7% anul trecut, pe fondul scaderii vinzarilor diverselor materiale branduite. In plus, sefii companiei au admis ca Rovio s-a extins pe prea multe domenii in momentele de maxim, iar acum cind lucrurile merg rau, trebuie sa dea inapoi.

Anul trecut, veniturile Rovio au scazut cu 9%, spre 158 milioane euro, in timp ce profitul a scazut cu 73%, spre 10 milioane euro.

Lungmetrajul de animatie Angry Birds va fi realizat in co productie cu Sony Pictures Imageworks Vancouver si va fi regizat de Clay Kaytis, animator la studiourile Disney, si Fergal Reilly, storyboard artistul de la Sony Pictures Animation. Scenariul lungmetrajului de animatie Angry Birds va fi semnat de Jon Vitti, scenaristul si producatorul de la serialul Familia Simpson. Detinator de Emmy, Vitti a lucrat si pentru The Office, The Larry Sanders Show si King of the Hill. Cunoscut a devenit insa pentru The Simpsons, The Simpsons Movie, dar si pentru Alvin and the Chipmunks.

Din echipa care va lucra la Angry Birds face parte si producatorul executiv al Star Wars: The Clone Wars, Catherine Winder, dar si producatorul John Cohen sau David Maisel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here