Scurtmetrajul basarabean Dji. Death Fails a primit premiul pentru cea mai buna animatie la ClujShorts (VIDEO)

desene animate 3d moldovenesti

Scurtmetrajul basarabean Dji. Death Fails regizat de Dmitri Voloshin a primit premiul pentru cea mai buna animatie la Festivalul International de Film ClujShorts 2014. Filmuletul a fost realizat la studioul de animatie Simpals din Chisinau. Studioul apartine grupului de companii Simpals din Republica Moldova, lider pe piata publicitatii online din Moldova. Simpals detine multe website-uri moldovenesti cu trafic mare, inclusiv 999.md – cel mai vizitat website din Basarabia.

In urma cu trei ani, moldovenii de la Simpals vorbeau despre finantarea proiectului lor, Tiganul 3D, cu 5 milioane de euro de la compania STV Film din Rusia. In 2009, basarabenii, prezenti la Bucuresti, la Anim’est, se laudau ca au fost in vizita la Pixar. Imi aduc aminte ca spuneau ca au fost sa discute „conditiile unei colaborari cu celebrele studiouri Pixar-Disney”. Este adevarat ca o parte din presa romana s-a lasat pacalita, difuzind in 2009, o stire ca cei de la Disney vor realiza filmul de animatie basarabean Tiganul 🙂 Marturie aveti acest link – stirileprotv.ro/stiri/revista-presei/tiganul-prima-animatie-3d-facuta-de-moldoveni-care-a-atras-atentia-disney-vezi-video.

Dji. Death Fails

Revenind la scurtmetrajul realizat de basarabeni, am observat ca proiectul lor seamana cu stilul animatiilor realizate de studentii de la scoala franceza Supinfocom. Short-ul  Dji. Death Fails face parte din proiectul Oki si include o serie de 4 scurtmetraje de animatie.

Pe blogul studioului puteti gasi informatii despre realizarea productiei Dji. Death Fails.