„Splendida Moarte Accident”/ „The Blissful Accidental Death” – Trailer

Abis Studio realizeaza scurtmetrajul de animatie „Splendida Moarte Accident”/ „The Blissful Accidental Death”, regizat de Sergiu Negulici. Scenariul este semnat de Ioana Nicoara, Manuela Morcovici si Sergiu Negulici.

Noul proiect de animatie este finantat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), cu suma de 485.000 lei. In prezent, scurtmetrajul este in faza de finalizare, in etapa de sunet.

Sergiu a facut parte din echipele care au realizat cele doua lungmetraje de animatie regizate de Anca Damian, „Crulic– drumul spre dincolo” si „Muntele Magic”.

 Trailerul te duce cu gindul la lungmetrajul de animatie "Micul print", ultima ecranizare regizata de Mark Osborne.

„Splendida Moarte Accident a fost scris in 2013, dintr-o preocupare personala a noastra, cei trei scenaristi. Este inspirat dintr-o poveste reala, gasirea unui tablou cu o poveste de dragoste ascunsa pe spate, care ne-a stirnit curiozitatea si fantezia. Am cercetat intriga, am discutat cu autoarea si am ramas cu povestea invaluita de mister pe care am transpus-o in scenariu.

Povestea din film, tinarul care gaseste tabloul si cerceteaza povestea de dragoste, este reala, asta am facut noi, scenaristii.”, a declarat Ioana Nicoara pentru proanimatie.ro.

"Splendida Moarte Accident"/ "The Blissful Accidental Death"

„Tehnica filmului este 3D cu citeva elemente de 2D, productia a durat aproximativ 1 an, iar sunetul va fi finalizat la sfarsitul anului”, a adaugat Ioana.

Echipa la scurtmetrajul de animatie „Splendida Moarte Accident”/ „The Blissful Accidental Death” a fost formata din 7 animatori:
Sergiu Negulici
Ioana Nicoara
Lu Pop
Anca Adascalitei
Ruxandra Corduneanu
Manuela Marcovici
Razvan Dit.