Sunt surprins ca productia SpongeBob: Aventuri pe uscat a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 56 de milioane de doalri. Banuiesc ca toti s-au lasat amagiti de posterul filmului, crezind ca o sa vada animatie CGI – 3D. De vazut o sa vada, dar nu in tot filmul. In trailer o sa vedeti aproape toata animatia CGI din film. Productia incepe cu imagini live-action in stilul emisiuniilor tv pentru micuti, dupa care trece la un intro lung cu universul SpongeBob – totul realizat in 2D digital, posibil Toon Boom sau Flash. Vizual, productia cinematografica seamana cu serialul tv. 75 – 80 % din film este realizat in 2D digital. 10 % este animatie CGI, iar restul de 10 % este live-action. Vizionarea este 3D Stereoscopica.
In film avem si momente de stop-motion. In ansamblu, filmul arata ok. Studiouri de animatie din Coreea de Sud si Australia au participat la realizarea lui.
Nu o sa judec story-ul filmului, sunt convins ca nu fac parte din targetul productiei cinematografice. Cei mici sunt incintati cind il vad pe buretele SpongeBob. Personal, nu ma atrag povestiile din universul SpongeBob. In film, personajele cunoscute telespectatoriilor canalului tv Nickelodeon, pornesc intr-o aventura plina de clisee, cu masina timpului, lupte cu pirati… Totul pentru o reteta secreta pentru prepararea sendvisului Krabby Patty, care a fost furata de piratul Burger Beard. Piratul este interpretat de Antonio Banderas. In film lipsea Jamie Oliver 🙂 Speram sa-l vad la final, spunind ca produsele fast-food nu sunt sanatoase.
Bazat pe serialul de animatie cu cel mai mare numar de telespectatori din istoria canalului tv Nickelodeon, SpongeBob: Aventuri pe uscat este regizat de Paul Tibbit.