Stiri scurte

– Animatorul Bujor Stefanescu din Madrid a postat showrell-ul lui pe Vimeo si YouTube.

– Animatorul bihorean Fekete Szabolcs a realizat scurtmetrajul de animatie Tango con Anita. Acesta a declarat ca acest short este cadou pentru prietena lui.

tango-con-anita_fekete-szabocs_wb_-210x140Animatia este realizata impreuna cu Anita Molnar.

„Anul acesta termin masteratul, tot la Oradea. Voi face un proiect pentru licenta, impreuna cu prietena mea. Un proiect educational pentru copii prescolari, ea se ocupa cu ilustratii pentru copii, eu ma ocup cu animatia, si restul proiectului. In iunie-iulie iti voi arata ceva.

Am reusit sa finalizez un pilot pentru animatie, dublat frumos in limba romana, mai urmeaza intro-ul, si restul.

Mai am proiectele mele, Haiku-rile animatice, plus un proiect mai mare, un short de 15 minute, Jack Six Finger, la care am inceput lucrul de anul trecut. Am scenariul, storyboard-ul pe jumatate, layout-ul designul de prductie in mare… Sincer nu stiu cind voi putea sa continui proiectul fiindca am foarte mult de lucru si aici la firma… Am si eu de realizat foarte multe animatii pentru jocuri”, a precizat Fekete Szabolcs, animatorul bihorean care lucreaza in industria jocurile video din Ungaria.

Firma la care lucreaza Fekete, produce jocuri destinate exclusiv pentru Suedia.

Fekete este cunoscut pentru animatiile sale, precum 20 years of freedom/ 20 de ani de libertate si Suntem europeni!?

– Filmul Grozavul si puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful, o superproductie a studiourilor Disney, s-a mentinut in fruntea box office-ului nord-american, obtinind in al doilea weekend de proiectii incasari de 42,2 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate de Exhibitor Relations.

Filmul Jack si uriasii/ Jack the Giant Slayer, realizat cu un buget de productie urias, a coborit pe locul al patrulea cu incasari de 6,2 milioane de dolari de vineri pina duminica. Acest film regizat de Bryan Singer, o adaptare cinematografica a unui roman SF britanic, cu Nicolas Hoult si Ewan McGregor in rolurile principale, spune povestea unui tinar fermier care pleaca sa o salveze pe printesa regatului sau, rapita de niste uriasi.

Lungmetrajul de animatie Escape From Planet Earth, produs de fraţii Weinstein si care beneficiaza, printre altele, de vocile actorilor Brendan Fraser si Jessica Alba, ce prezinta povestea unor extraterestri albastri care vor cu orice pret sa paraseasca Pamintul, considerat „locul cel mai periculos din Univers”, incheie topul zece al peliculelor cu cele mai mari incasari in cinematografele nord-americane, la sfirsitul saptaminii trecute, dupa ce a vindut bilete de 2,3 milioane de dolari.

– Pe marile ecrane din Romania ruleaza comedia Gambit/ Razbunare cu stil, distribuit de MediaPro Distribution. Genericul filmului are parte de animatie  semnata de Kurtz & Friends, Bob Kurtz, Russ Mooney si Kenneth C. Smith. Mai multe detalii aici.

minimax3D_vector-cs5– Din 23 martie, Minimax va avea o noua imagine. Atit logo-ul cit si cunoscutele personaje ale postului vor fi proiectate 3D, iar difuzarea canalului TV se va efectua in format 16:9.personaje minimax in 3d
Pisicuta(1)