Stiri scurte

Finding Dory– Pixar a anuntat continuarea lui Finding Nemo. Noul film de animatie se va va numi Finding Dory si va fi lansat pe 25 noiembrie 2015.

Andrew Stanton, care a fost coregizor al filmului Finding Nemo din 2003 alaturi de Lee Unkrich, spune ca Finding Dory va prezenta aventurile prin care va trece Dory in incercarea ei de a se reuni cu cei dragi.

Actiunea din Finding Dory va avea loc parţial pe coasta Californiei şi va descrie evenimente care se vor produce la un an dupa cele descrise in Finding Nemo. In noul film de aniamtie vor aparea personaje cunoscute din lungmetrajul initial, precum pestisorul Nemo, tatal sau, Marlin, si grupul de pestisori de acvariu care isi spun The Tank Gang.

Noul proiect ar putea reprezenta o revenire pe un teren sigur pentru Andrew Stanton – regizorul filmelor de animatie Wall-E si A Bug’s Life -, dupa esecul rasunator de box office inregistrat de productie Disney John Carter.

Lungmetrajul Finding Nemo a obtinut incasari de 921,7 milioane de dolari pe plan mondial si ocupa locul al patrulea in topul filmelor de animatie cu cele mai mari incasari din istorie, potrivit BoxOfficeMojo.com.

Aceeasi pelicula a cistigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film de animatie in anul 2004.

– S-a lansat platforma www.we-are-here.ro pentru sustinerea festivalurilor culturale independente. Cu o donatie simbolica poti asigura longevitatea unor festivaluri precum Anim’est.

Campania de crowdfunding We Are Here pentru festivaluri culturale se va desfasura pe o perioadă de 3 saptamini.

Pe platforma We Are Here, fiecare spectator poate dona o suma care incepe de la 5 euro, sau poate achizitiona afisul campaniei prin SMS, pentru o suma de 6,2 euro. Fondurile obtinute prin donatie sau prin cumpararea afiselor intra direct in contul organizatorilor festivalurilor listate. Sustinatorii vor fi nominalizati in cadrul evenimentelor si vor primi afisul campaniei, personalizat cu numele lor.

– Concursul de proiecte CNC. La categoria „Animatie” au fost finantate patru proiecte, cea mai mare finantare fiind acordata peliculei Linxy, produsa de Aldmagic Film (Laura Tamas) si regizata de Laura Tamas si Andrei Stefan Haiduc – 400.000 de lei.

– Warner Bros. a anuntat lansarea unui serviciu de video-streaming pe care vor putea fi vizionate filme si seriale din arhivele sale, produse incepind cu anul 1920.

Acest serviciu este disponibil deocamdata doar in Statele Unite ale Americii, in baza unui abonament de 9,99 dolari pe luna. Cei interesati vor putea testa gratuit acest serviciu pentru o perioada de doua saptamini.

Printre programele care vor putea fi vizionate pe noul serviciu al Warner Bros. se numara filmul Stan si Bran scotieni/ Bonnie Scotland, o productie din 1935 cu Oliver Hardy si Stan Laurel, O zi grea la Black Rock/ Bad Day at Black Rock, o pelicula din 1955 cu Spencer Tracy in distributie, si Aventurile lui Superman/ Adventures of Superman, un serial de televiziune din anii 1950.

Warner Bros. face parte din consortiul Time Warner Inc., care detine si televiziunile CNN, Cartoon Network, Boomerang si HBO.

– Pe locul al doilea in box office-ul romanesc s-a clasat productia DreamWorks Animation Croods, cu incasari de 439.420 de lei si 22.961 de spectatori.

Pe pozitia a treia s-a clasat Jack si uriasii, care a avut incasari de 236.090 de lei si 11.297 de spectatori.

Jack si uriasii este urmat in clasament de Gazda/ The Host, care a avut incasari de 161.456 de lei si 8.796 de spectatori. Bazat pe romanul cu acelasi titlu al celebrei scriitoare Stephenie Meyer, Gazda prezinta o poveste de dragoste incredibila, ce depaseste granitele imaginatiei omenesti. Intr-un viitor extrem de sumbru, Pământul este ocupat de o specie de extraterestri paraziti, care pun stapinire pe corpul uman, inhibind toate emotiile, personalitatea si constiinta victimei sale.

Pe locul al cincilea s-a clasat Grozavul si puternicul Oz, care a avut încasări de 144.943 de lei 7.205 spectatori. Grozavul si puternicul Oz/ Oz: The Great and Powerful, noua productie cinematografica marca Disney, ilustreaza originile iubitului personaj creat de L. Frank Baum acum mai bine de 100 de ani. Povestea incepe odata cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prafuitul Kansas. Acesta ajunge astfel pe Tarimul lui Oz, un loc plin de viata si crede ca a dat norocul peste el: aici ar putea deveni faimos si s-ar putea imbogati. Insa, in scurt timp, cunoaste trei vrajitoare de-ale locului, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) si Glinda (Michelle Williams), care nu sunt sigure ca acesta este marele vrajitor pe care il asteptau cu totii.