Stirile animatiei. Cartoon TV+, locul unde poti vedea productii ale producatorilor independenti din industria animatiei

– Comedy Central va difuza, in premiera in Romania, cel de-al 25-lea sezon din serialul de animatie South Park, imediat dupa premiera din Statele Unite. Prima difuzare va fi astazi, 7 februarie, de la ora 00.00.

– UNATC Animation Pitch 2022, eveniment in cadrul caruia studentii sectiei de animatie din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” isi prezinta proiectele aflate in dezvoltare (Licenta II si Master I) si productie (Licenta III si Master II)

Evenimentul are loc joi, 10 februarie de la 11.00, online pe ZOOM, cu o durata aproximativa de 2h30min.

– Misiunea Spatiala Delta (regizat de Mircea Toia si Calin Cazan) o sa fie restaurat 4K. Mai multe detalii aici.

– Februarie pe Cartoon TV+ Aici poti vedea productii ale producatorilor independenti din industria animatiei.
Cartoon TV+ difuzeaza Legendarium, primul serial de animatie romanesc 3D.
Opinci, premiat la TIFF si Animest.
Mercy Street, primul lungmetraj de animatie romanesc pentru copii, realizat dupa Revolutia din decembrie 1989

Cartoon TV+ difuzeaza epidsoade noi din serialul de animatie Legendarium – primul sezon. Doi copii secui, Rika si Zete, va calauzesc prin lumea legendelor secuiesti. Aflati cit mai multe despre miturile Secuimii. Aventurtati-va cu familia prin locuri adevarate, dar pline de personaje legendare!

La categoria Adaugate recent gasiti serialul de animatie Dodo si Tic. Este o productie romaneasca in regia lui Gabriel Vasiliu. Episodul pilot al serialului autohton pentru prescolari ii are ca protagonisti pe Dodo, un dragon micut, dar istet si Tic, un soricel extrem de simpatic.

Pe Cartoon TV+ poti vedea lungmetrajul de animatie Aventurile lui Tutu, productie romaneasca realizata anul trecut.

Aventurile lui Tutu, in care eroul principal este Tutu, un baietel de 8 ani. Acesta, evadind din jungla urbană in care exista doar tablete si smartphone-uri, ajunge sa descopere basmele si povestile ascunse in paginile cartilor, ajunge intr-o aventura de neuitat pina pe Marte si inapoi, si descopera inclusiv minunatele obiceiuri si traditii din satul mirific al bunicilor. Personajelor de basm din acest film de animatie le dau glas vocile indragitilor actori: Horatiu Malaele, Marian Ralea, Tamara Buciuceanu Botez, altauri de Mihai Razus si Marcelo Cobzariu.

– Serban Cristescu este Creative Director la serialul de animatie Disenchantment, o comedie fantasy. Actiunea se petrece in Dreamland, un regat medieval aflat in ruina, unde vor urmari aventurile tinerei Bean – o printesa amatoare de alcool, ale bataiosului ei elf insotitor – Elfo – si ale demonului ei personal – Luci. Pe parcurs, acest trio excentric va intalni capcauni, spiridusi, harpii, dracusori, troli, morse si multi natarai.

Serialul este realizat de Matt Groening, creatorul Familiei Simpson si Futurama.
Serban Cristescu a participat la realizarea serialului de animatie Futurama.

In curind apare sezonul 4 la serialul de animatie Disenchantment.

– Stefan Popescu (Safe Frame): „Am fost tot timpul atenti la trend-urile din industrie si deindata ce am simtit un potential ridicat am facut pasul”. Interviul integral aici.