Stirile industriei filmului de animatie. CEVA, scurtmetrajul lui Paul Muresan, premiat la Festival du court métrage de Clermont-Ferrand

– Scurtmetrajul de animatie CEVA, de Paul Muresan, a fost cel mai votat film din sectiunea Click For Flicks (Les Breves Digitales) la Festival du court métrage de Clermont-Ferrand.

Noul proiect de animatie este produs de Puls Digital Production/ Safe Frame, studioul lui Sebastian Cosor, cunoscut pentru creatia sa, Videopictura animata 3D Tipatul/ The Scream, premiata la festivaluri internationale. Producatorul scurtmetrajului Ceva este Mihai Mitrica, directorul Festivalului International de Animatie Anim’est. Scenariul este semnat de Paul Muresan si Cristian Pascariu.

„Ceva este o poveste care se intampla dupa ce „crapam”. Personajul principal alaturi de umbra sa calauza iau un drum de tara la picior pentru a gasi acel „ceva” pe care nu l-au apucat in timpul vietii. Este o poveste despre drumuri intunecate”, a declarat Paul Muresan pentru proanimatie.ro.

– Compania Warner Bros. pregăteşte continuarea filmului Aquaman, anunta Variety. Aquaman 2 va fi produs de regizorul primului film, James Wan, si de Peter Safran. Lungmetrajul lansat pe 21 decembrie 2018 a depasit cifra de 1,1 miliarde de dolari incasari la nivel global si este al 21-lea in lista filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

Saptamana trecuta, Warner Bros. a anuntat si realizarea unui spinoff Aquaman, centrat pe personajul negativ Trench.

Cum sa-ti dresezi dragonul 3 s-a mentinut pe primul loc in box office-ul romanesc, cu incasari de aproximativ 700.000 de lei in al doilea weekend de la premiera.

The LEGO Movie 2: The Second Part a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american de weekend.

Al doilea film LEGO a generat incasari de 34,4 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Lungmetrajul este regizat de Mike Mitchell, dupa un scenariu semnat de Phil Lord, Christopher Miller si Matthew Fogel.

Spider-Man: Into The Spider-Verse a coborat, dupa al noualea weekend de la premiera, cand a avut incasari de 3 milioane de dolari, patru locuri, pana pe noua. In total, lungmetrajul a generat incasari de 1,120 de miliarde de dolari.

– Comanda orice film de animatie LEGO de pe www.provideo.ro si poti castiga unul dintre cele trei premii LEGO: un set LEGO – masina de teren REXtrema a lui Rex, o invitatie dubla pentru filmul de animatie Marea Aventura LEGO 2 si un BluRay cu filmul de animatie LEGO Batman Filmul.

– Filmul Black Panther a primit un premiu BAFTA pentru efectele vizuale create de Geoffrey Baumann, Jesse James Chisholm, Craig Hammack şi Dan Sudick.

Spider-Man: Into the Spider-Verse, de Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman si Phil Lord, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animatie la premiile BAFTA.

– Mai jos aveti o inregistrare video cu Laurentiu Damian, presedintele UCIN. Acesta vorbeste despre Zoltán Szilágyi Varga.