Stirile industriei filmului de animatie. Super Mario Bros: Filmul este pe primul loc in box office

– Filmul de animatie The Super Mario Bros. Movie/ Super Mario Bros: Filmul, produs de Universal, Nintendo si Illumination, a debutat pe primul loc la box office-ul nord-american acumuland 146 de milioane de dolari.

Productia cinematografica a debutat pe primul loc la box office-ul romanesc de weekend. A fost vazut in salile de cinema de 50.033 de spectatori si a strans 1.198.080 de lei.

The Super Mario Bros. Movie a generat, la nivel international, venituri de 170 de milioane de dolari.

– Serialul de animatie The Simpsons a prezis arestarea lui Trump din 1994, anunta Dan Alexe, citand tabloidul belgian La Dernière Heure.

– Apel de proiecte: CARTOON Forum 2023
Termen limita de aplicare: 9 mai 2023

– Puteti aplica la CEE Animation Forum 2023
Termen limita: 30 aprilie 2023

– Puteti aplica pentru Rise & Shine 2023 – Animation pitching LAB
Terment limita: 23 aprilie 2023

– Alexandra Jucan – reel

– A aparut sezonul 2 pentru Star Wars Visions. Este o colectie de 9 scurtmetraje realizate de studiouri cunoscute, precum Cartoon Saloon si Aardman.

– Rally Road Racers – trailer
Mai multe detalii pe animationmagazine.net

– Disney+ si Lucasfilm au prezentat in cadrul evenimentului Star Wars Celebration desfasurat la Londra weekendul trecut trailerul pentru serialul Ahsoka, cu Rosario Dawson in rolul principal. Plasat dupa caderea Imperiului, Ahsokaa urmareste parcursul fostului cavaler Jedi Ahsoka Tano in timp ce investigheaza o amenintare emergenta la adresa unei galaxii vulnerabile.

Pe langa Dawson, din distributia Ahsoka fac parte Natasha Liu Bordizzo in rolul Sabinei Wren si Mary Elizabeth Winstead in rolul Herei Syndulla. Serialul este scris de Dave Filoni, care are si rolul de producator executiv alaturi de Jon Favreau, Kathleen Kennedy, Colin Wilson si Carrie Beck. Karen Gilchrist este co-producator executiv.

Ahsoka are premiera in exclusivitate pe Disney+ in august 2023.