Strumpfii 2 – dublat in limba romana (VIDEO)

 Strumpfii 2A aparut DVD-ul Strumpfii 2 distribuit de Empire Film. Comparativ cu prima parte, filmul are mai multa animatie si actiune.

In urmarea realizata dupa comedia Strumfii, un film hibrid de live action si animatie cu incasari record, al Columbia Pictures/ Sony Pictures Animation, vrajitorul cel rau, Gargamel da viata unor creaturi malefice, care seamana cu strumfii, numite Naughties/ Obraznicaturile, care, spera el, il vor ajuta sa puna mina pe continutul magic al strumfilor. Dar atunci cind descopera ca numai un strumf adevarat ii poate da ceea ce urmareste si ca numai o vraja secreta a Strumfettei le poate transforma pe Obraznicaturi in strumfi adevarati, Gargamel o rapeste pe Strumfette si o duce la Paris, unde el devenise, in ochii a milioane de admiratori, cel mai mare vrajitor al lumii. Numai Papa, Clumsy, Grouchy si Vanity ar putea-o salva pe Strumfette, cu conditia sa se reintoarca in zilele noastre, la prietenii lor umani, Patrick si Grace Winslow!

Filmul este regizat de Raja Gosnell, cel care a semnat regia si pentru prima parte a productiei Strumfii. Conform informatiilor oferite de InterCom Film, regizorul Raja Gosnell si-a inceput cariera la masa de montaj, ca editor asistent al regizorului Robert Altman, lucrind la pelicule cum ar fi Popeye, printre multe altele. A lucrat ca editor de film al multor hituri, printre care se numara Teen Wolf Too (1987), Pretty Woman (1990), sau Rookie of the Year (1993). A montat Home Alone (1990), Home Alone 2: Lost in New York (1992) si Mrs. Doubtfire (1993). A debutat ca regizor cu filmul Home Alone 3 (1997). Raja este cel care a combinat live-action cu personajele animate pe computer, in filmele Scooby-Doo si Beverly Hills Chihuahua.

Povestirea se bazeaza pe personajele create de Peyo. Scenariul a fost scris de J. David Stem & David N. Weiss şi de Jay Scherick & David Ronn şi Karey Kirkpatrick. Efectele vizuale speciale aparţin companiei Sony Pictures Imageworks Inc. Coordonatorul efectelor vizuale este Richard R. Hoover.

In timp ce, in primul film am avut parte de un scenariu mediocru, cu strumpfi la New York, in Strumfii 2, micile creaturi albastre se intorc pe continentul lor de provenienta, Europa, intr-o poveste cu parfum parizian, targetata pentru cei mici. Adultii nu se vor simti abandonati.

Gargamel este adorat de oameni pentru show-urile sale. Toti ne dorim sa vedem un nenea care sa foloseasca o bagheta magica 🙂 “Minunile” sale uimesc oamenii, fara ca acestia sa-si puna intrebari (doar suntem intr-o poveste pentru cei mici 🙂 ) Ma gindesc ca sociologii isi vor pune multe intrebari despre ascensiunea vrajitorului in societate, incercind sa afle care este mesajul. Posibil ca Gargamel sa fie vazut ca “salvatorul” omenirii 🙂 Cu o simpla miscare a baghetei, Gargamel ar putea sa puna capat crizei economice 🙂 Va reamintesc ca exista un interes sociologic pentru fenomenul strumpfii.

Nu sunt de acord cu sociologul francez Antoine Bueno cind spune ca strumpfii promoveaza rasismul si sunt “intruchiparea unei utopii totalitare, inspirate din stalinism si nazism”.

Bueno sustine ca papa strumf, liderul satului idilic in care locuiesc fapturile albastre, este o figura autoritarista, iar lipsa proprietatii private si economia colectiva aduc aminte de socialism. Exagereaza 🙂 Este o poveste pentru cei mici.

Benzile desenate au fost create de artistul belgian Peyo si au fost publicate pentru prima data intr-un ziar belgian, in anul 1958. Succesul de care s-au bucurat a facut ca, in anul 1960, ele sa devina benzi desenate de sine statatoare. In 1981 au aparut primele desene animate, produse de Hanna Barbera.

Va imaginati o pisica care sa-si scrie singura pe Facebook? In productia Strumpfii 2 exista o secventa cu motanul lui Gargamel, postind pe contul sau de Facebook, Azrael 🙂

Imi place cartea tri-dimensionala din secventa de debut a filmului. Pentru acest lucru, cei de la Sony Pictures Animation au apelat la un arhitect pentru a realiza toate detalile cartii tri-dimensionale. De asemenea, Sony Pictures Animatio a angajat un ilustrator, care a facut minunatele ilustratii ale cartii de povesti, ajutat de graficieni.

Pentru supervizorul de efecte vizuale, Richard R. Hoover, productia a fost ca un joc format din multe piese detasabile. “E ca un fel de puzzle”, spune el. “De exemplu, am executat filmarile de platou si green screen la Montreal, iar ulterior, am filmat secventele live-action la Paris. Iar ele trebuia sa se potriveasca. Acest film e mult mai complicat decit primul, atit ca tip de filmare cit si pentru faptul ca trebuia sa mergem sa filmam in mai multe locuri, pentru a obtine un film unitar. Acum avem mai multa actiune” (declaratii preluate din caietul de presa oferit de distribuitorul InterCom Film Romania).

Pentru Strumfii 2 au folosit o intreaga armata de artisti de la Sony Pictures Imageworks pentru a crea animatia CG a personajelor.

Animatorii au realizat o gama intreaga de animatie, de la mimica faciala, la gestica si chiar realizarea unei rate CG de la zero.