Studioset face alianta cu studioul de animatie Framebreed

Studioset

 

Dupa citiva ani de colaborari fructuoase, casa de productie full service Studioset si studioul de animatie Framebreed, cunoscut pentru nominalizarea la Visual Effects Society cu animatia SpongeBob 4D, au decis sa fuzioneze sub numele Studioset. Va reamintesc ca Studioset si FrameBreed realizeaza scurtmetrajul de animatie Opinci.

Studioul de animatie Framebreed condus de fratii Brovcenco, originari din Basarabia, a reusit sa ajunga la venituri de 235.000 de euro si un profit de circa 90.000 de euro in 2013, potrivit businessmagazin.ro.

In prezent, echipa Studioset lucreaza la un fashion film (combinatie de live action cu animatia 3D) pentru Ioana Ciolacu. Regia pentru acest proiect este semnata de Anton Groves.

Update:

„Nici una din firme nu a disparut, am fuzionat clientii si portofoliile. Studioset si Framebreed exista ca brand si companii independente. Am devenit un grup creativ cu servicii complete. Nu este vorba de nicio preluare. Fuziunea este de servicii, clienti, portofoliu”, precizeaza Andrei Brovcenco pentru animationmagazine.eu.

Mai multe detalii in comunicatul de presa de mai jos:

STUDIOSET ÎȘI UNEȘTE FORȚELE CU FRAMEBREED

După câțiva ani de colaborări fructuoase, casa de producție full service Studioset și studioul de animație Framebreed au decis să fuzioneze la începutul anului 2015 sub numele Studioset.

Începând cu 1 ianuarie 2015, cele două studiouri s-au mutat într-un nou sediu pe strada Mendeleev nr. 2, în buricul târgului, deasupra cafenelei M60. Primele proiecte pe care le-au făcut împreună în noua formulă au fost două spoturi pentru Zizin și Nestea.

Studioset și Framebreed sunt acum o casă de producție de advertising, film și TV full service și oferă servicii de producție, post-producție și consultanță de post-producție on set pentru toate tipurile de proiecte, de la live action la animație și la soluții integrate de 3D graphics.

”Fuziunea asta ne ajută și cost-wise, pentru că avem o echipă de 10-20 de oameni dedicați fiecărui proiect in-house și așa scutim niște costuri pe care alte case le susțin lucrând cu freelanceri. De exemplu, acum putem face colorizarea și compozitarea într-un singur loc”, a declarat Andrei Brovcenco, co-owner Framebreed.

Acum Studioset oferă servicii de VFX 3D cu o echipă de profesioniști care a lucrat foarte mult afară, în Spania, Franța, Italia și SUA (unul dintre cele mai cunoscute proiecte Framebreed este celebra animație Sponge Bob).

”Ne-am dorit foarte mult să aducem împreună toți oamenii creativi și mișto pe care i-am întâlnit și cu care am lucrat bine de-a lungul timpului și să formăm o echipă dinamică, care să lucreze proiectele de advertising și de film la calitate la fel de bună ca afară”, spune Sorin Baican, unul dintre proprietarii Studioset.

Această colaborare vine în întâmpinarea unei piețe tinere în domeniul 3D-ului, publicitatea românească fiind obișnuită cu deadline-uri scurte, care de obicei nu permit suficient timp pentru o post-producție de calitate. Din această cauză, majoritatea proiectelor care folosesc animație și grafică 3D au de suferit și nu li se acordă atenția care trebuie.

Studioset are de gând să resusciteze această mentalitate a pieței, prin proiecte îndrăznețe și funky, care depășesc zona de publicitate și transcend și către fashion și film.

Cel mai recent proiect personal este filmul de prezentare a ultimei colecții a creatoarei de modă Ioana Ciolacu, intitulat LURE, în regia lui Anton Groves.

Puteți afla mai multe pe studioset.tv.