The Angry Birds Movie/ Păsările furioase, în România din 13 mai, cu o săptămână înainte de premiera americană (VIDEO)

Animaţia The Angry Birds Movie, inspirată din jocul cu „păsările furioase”, va fi lansată în cinematografele din România pe 13 mai, cu o săptămână înainte de premiera din SUA, în format 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi dublată.

În comedia animată 3D, The Angry Birds Movie, vom afla în sfârşit de ce sunt aşa de furioase păsările.

Filmul ne duce pe o insulă unde trăiesc numai păsări fericite, care nu ştiu să zboare – cel puţin majoritatea lor. În acest paradis, Red (Jason Sudeikis, We’re the Millers, Horrible Bosses), Chuck, pasărea cea iute şi nervoasă, (Josh Gad în primul său rol animat după Frozen), şi volatilul Bomb (Danny McBride, This is the End, Eastbound and Down) au fost aproape întotdeauna nişte outsideri. Dar atunci când insula e invadată de porcuşori verzi misterioşi, aceşti trei ciudaţi sunt singurii care pot să-şi dea seama de intenţiile ascunse ale invadatorilor.

Pe genericul amuzantului film se află vocile unor staruri cum ar fi: Maya Rudolph (Bridesmaids, Sisters), Kate McKinnon (Saturday Night Live, Ghostbusters), Sean Penn (Milk, Mystic River), Tony Hale (Veep, Arrested Development), Keegan-Michael Key (Key & Peele), Bill Hader (Trainwreck, Inside Out) şi Peter Dinklage (Game of Thrones), ca şi Ike Barinholtz (Neighbors, Sisters), Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt), Hannibal Buress (Daddy’s Home, Broad City), Jillian Bell (22 Jump Street), starurile din echipa Smosh, de pe YouTube (Ian Hecox şi Anthony Padilla), Billy Eichner (Billy on the Street), Danielle Brooks (Orange is the New Black), starul latino Romeo Santos, sau superstarul de muzică country, Blake Shelton, care este co-autorul şi interpretul cântecului “Friends.” Filmul prezintă şi alte piese muzicale originale, cum ar fi cele compuse de Demi Lovato, Charli XCX, Matoma, sau Steve Aoki. Producţia Columbia Pictures/Rovio Animation este regizată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis. Producţia e semnată de John Cohen şi Catherine Winder. Scenariul e semnat de Jon Vitti, iar producătorii executivi sunt Mikael Hed şi David Maisel.

Columbia Pictures şi Rovio Animation prezintă The Angry Birds Movie. Regia e asigurată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis. Producătorii filmului sunt John Cohen şi Catherine Winder, iar producătorii executivi sunt Mikael Hed şi David Maisel. Scenariul e semnat de Jon Vitti, iar muzica de Heitor Pereira. Animaţia e realizată de Sony Pictures Imageworks.

The Angry Birds Movie/ Păsările furioase, în România din 13 mai

DE CE SUNT PĂSĂRILE AŞA FURIOASE?
În decembrie 2009, când oamenii din toată lumea au descărcat un joc pe telefoanele lor mobile, n-au ştiut că aceasta va declanşa un adevărat fenomen. Nişte porcuşori verzi invadaseră insula dorind să fure ouăle păsărilor ne-zburătoare – iar păsările, pe bună dreptate, înnebuniseră de furie. Cum ai putea să te simţi dacă cineva ar veni în casa ta şi ţi-ar răpi copiii?

Cel mai de succes joc al tuturor timpurilor – Angry Birds şi diferitele lor ediţii au fost descărcate de peste trei miliarde de ori – ajunge acum pe marele ecran, iar spectatorii vor afla în sfârşit cum şi-au dobândit păsările numele de Angry Birds.

Lucrând alături de echipa Rovio, realizatorii filmului au dezvoltat ideile de bază ale jocului. “Întrebarea pe care o pune Rovio tot timpul este ‘de ce sunt păsările aşa de furioase?’” recunoaşte Cohen. “Filmul prezintă povestea care a stat la baza conflictului dintre păsările ne-zburătoare şi purceluşii verzi. A fost o oportunitate incredibilă de a crea mitologia universului de care aparţin păsările furioase. Miliarde de oameni au dezvoltat o relaţie personală cu jocul video, dar nu se cunoştea povestea care dusese la războiul dintre păsări şi porcuşori. De aceea, terenul nostru de joacă era complet liber, ca şi cum am fi pornit-o de la zero, cu o idee originală. De aceea, am menţinut elementele pe care fanii jocului le cunoşteau şi le îndrăgeau – păsările furioase care nu pot zbura, dar au puteri speciale, porcuşorii verzi care le fură ouăle cu un fel de praştie – dar dincolo de aceste elemente, noi am reuşit să creăm o poveste originală.”

De fapt, Clay Kaytis, care este regizorul filmului, alături de Fergal Reilly, susţine că aşteptările fanilor jocului vor fi depăşite. “Oamenii presupun că ştiu ce va conţine filmul pentru că au jucat şi ştiu jocul,” afirmă el, “dar adevărul e că noi am creat ceva ce-i va surprinde pe oameni când vor vedea filmul. În calitate de realizatori ai acestui film putem spune că am creat un film la care noi înşine ne-am duce să-l vedem cu plăcere.”

Astfel că, din premisele iniţiale ale filmului , realizatorii au creat o nouă povestire – o comedie bazată pe personaje. “Red este cu siguranţă o pasăre furioasă, iar Chuck şi Bomb au problemele lor, dar în esenţă, ei sunt o mână de neadaptaţi,” susţine Reilly. “Constaţi că ţii la ei, pentru că îţi dai seama că ei au problemele lor personale, dar în acelaşi timp se ocupă şi de problema comunităţii, care este cauzată de invazia porcuşorilor verzi. Ei trebuie să se lupte pentru a-şi salva civilizaţia, chiar dacă nu te-ai fi gândit nici în ruptul capului că ei ar putea reuşi acest lucru.”

Pe măsură ce personajele prindeau contur, realizatorii trebuia să se ocupe de distribuţia actorilor care urmau să le dea glas.

Marii actori de comedie: Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph, Danny McBride, Keegan-Michael Key sau Kate McKinnon, au fost capabili să vină cu idei comice grozave, care au conferit jocului lor o tentă de naturaleţe şi au dat viaţă personajelor animate pe care le interpretau.

Ideea de a transforma Angry Birds într-un film de lung metraj a debutat în 2011, într-o discuţie între Hed şi David Maisel. Producătorul executiv David Maisel, care fusese fondatorul Marvel Studios şi arhitectul ideii grandioase de a aduce pe ecran eroi cum ar fi Iron Man, Thor sau Captain America, căuta o nouă provocare.

Maisel l-a contactat pe Mikael Hed, fondatorul Rovio şi producătorul executiv al filmului actual.

Pentru a produce filmul, Rovio a creat Rovio Animation, care urma să deţină controlul asupra creaţiei personajelor şi să asigure finanţarea filmului. În acest fel, Rovio se putea asigura de faptul că elementele esenţiale pe care le îndrăgeau fanii la Angry Birds urmau să fie cuprinse în filmul final. În 2012, Hed, Mikko Polla (un om de creaţie de la Rovio) şi Cohen au colaborat pentru a dezvolta povestea originală.

Faptul că au construit un studio de animaţie de la zero a creat condiţiile pentru reunirea unor mari talente în animaţie. Cohen, Hed şi Maisel l-au angajat mai întâi pe scenaristul Jon Vitti, care a creat familia “Simpson”, scriind multe dintre episoadele serialului şi colaborând pentru crearea filmului de lung metraj The Simpsons Movie, care a conlucrat cu Cohen pentru realizarea francizei Ice Age, a francizei Alvin and the Chipmunks, sau a filmului Dr. Seuss’ Horton Hears a Who! Cohen a convins-o apoi pe Catherine Winder să i se alăture pentru producerea filmului. Winder lucrase anterior la Twentieth Century Fox Animation şi participase la realizarea animaţiei pentru Star Wars, sub conducerea lui George Lucas.

Maisel susţine că ideile acestui grup, care a creat o mulţime de filme de succes, reprezintă secretul prin care The Angry Birds Movie se detaşează de alte filme, adresându-se simultan mai multor generaţii. În 2013, Sony Pictures s-a alăturat acestei echipe extraordinare, oferindu-se să se ocupe de distribuţie.

The Angry Birds Movie este din toate punctele de vedere rezultatul unui plan pe termen lung de a adapta jocul video pentru marele ecran. Deşi personajele grafice au fost iniţial create mult mai simplist, cum ar fi cele din Angry Birds Toons, filmul actual duce povestirea la un nivel superior. De exemplu, Rovio a luat abia acum decizia de a da păsărilor grai, aripi şi picioare.

În privinţa cuibului acestor păsări, scopul era să respecte atmosfera din jocul video, dar să creeze un mediu bogat din punct de vedere vizual, pe care scenograful Pete Oswald l-a denumit “stilizat, dar cu o tentă de realism”, pe care fanii jocului îl vor numi “familiar, dar neaşteptat.”

Desigur, realizatorii filmului au construit două locaţii majore – una era lumea bogată de pe Insula păsărilor, iar cealaltă, lumea dezordonată şi instabilă, de pe Insula porcilor. Iar în aceste lumi, artiştii şi-au lăsat imaginaţia comică să zburde liberă. “Ei au scornit o tonă de glume vizuale,” susţine Oswald.

PERSONAJELE
“Noi ne ocupam de două lucruri esenţiale – premisele comediei care prezintă lupta dintre două lumi cu culturi diferite şi motivul pentru care s-au înfuriat păsările,” spune Reilly. “Jon Vitti a prins aceste două fire şi a scris un scenariu extrem de simpatic. Iar atunci când eşti pregătit să înţelegi aceste premise, e mai uşor să creezi personaje cu adevărat comice. Cheia care a descătuşat povestirea a fost pentru noi relaţia dintre Red, Chuck şi Bomb.”

RED este o pasăre furioasă. El locuieşte pe Insula păsărilor, într-o lume populată de personaje incredibil de naive şi fericite – aşa că, nu mai e necesar să spunem că el nu prea îşi găseşte locul aici. Viaţa veselă, lipsită de griji a păsărilor contrastează radical cu cea a lui Red: el nu are decât câţiva prieteni, preferând să trăiască singuratic, la marginea oraşului, cu toanele, acreala şi sarcasmul lui. Totuşi, atunci când sosesc porcii pe insulă, încercând să-şi pună în aplicare planul lor sinistru,

Red este singurul care are curajul de a pune întrebările pe care ceilalţi nu îndrăznesc să le pună.
Red se cam lasă stăpânit de emoţii. “De altfel noi toţi simţim că ne confruntăm în fiecare zi cu situaţii care ne încearcă răbdarea,” explică Cohen.

Pentru acest rol, realizatorii s-au adresat lui Jason Sudeikis. “Jason Sudeikis era perfect pentru acest rol. Când aveţi un personaj ca Red, care e un bosumflat cu toane, aveţi nevoie de un actor ca Jason – care nu se poate abţine să nu fie simpatic, atunci când îl interpretează. Chiar şi atunci când spune sau face o mulţime de lucruri rele. Dar cel mai important lucru este faptul că Jason este un actor extrem de talentat,” spune Cohen.

“El e un furios din naştere,” spune Sudeikis despre personajul său. “Se crede înţeleptul de pe corabia nebunilor. Este un fel de Gică-contra şi de oaie neagră a turmei. El iese în evidenţă pentru că e un ciudat, dar până la urmă pare a fi cel mai potrivit pentru a rezolva problema.”

Cei care i se alătură lui Red în campania de luptă împotriva porcuşorilor sunt Chuck şi Bomb – tot nişte ciudaţi cu furii nestăpânite, aflaţi pe o insulă unde toate păsările par a fi relaxate – care s-au nimerit în aceeaşi clasă unde trebuie să înveţe să-şi stăpânească nervii.

CHUCK este rapid. El se mişcă repede şi vorbeşte repede – uneori chiar mai repede decât gândeşte, ceea ce-l bagă adesea în bucluc. Dar per total e o pasăre cumsecade, care vrea cu tot dinadinsul să-şi facă prieteni, iar atunci când Red are nevoie de ajutor, el e primul care se oferă.

Chuck este interpretat de Josh Gad, al cărui ultim rol animat a fost acela al lui Olaf, omul de zăpadă, care tânjeşte după zilele însorite de vară, în Frozen.

BOMB are o inimă mare, dar este un soi de bec care stă să explodeze. El este amabil şi grijuliu – în majoritatea timpului. Dar are o problemă, suferă de Sindromul Exploziv Intermitent. Dacă se sperie, sau se enervează – buuum! Are tendinţa de a exploda cu adevărat. A încercat de multe ori să se stăpânească, dar a constatat că îi e imposibil. Totuşi, când porcii invadează insula, comportamentul lui pare a fi exact ceea ce trebuie.

În rolul său îl vedem pe Danny McBride, căruia personajul i se potriveşte ca o mănuşă.
MATILDA era şi ea o pasăre furioasă. Acum, ea pare complet reformată şi liniştită la exterior. Ea îşi foloseşte experienţa pentru a-i ajuta pe elevii din clasa de management al furiei. Totuşi, păsările vor afla în curând că Matilda ascunde o furie interioară, care îşi va face simţită prezenţa în cel mai rău, sau mai potrivit moment.

LEONARD este şeful porcuşorilor, care începe lupta dintre păsări şi porci. Arogant, egocentrist şi maniacal, Leonard este un porc adevărat, aşa că nu e de mirare că îi poate ciufuli penele lui Red.

Bill Hader şi-a asumat acest rol principal. În ceea ce priveşte cadenţa pe care trebuia s-o aibă vorbirea sa, Hader spune, “La prima înregistrare, am încercat să găsesc vocea potrivită. Realizatorii filmului vroiau să fie vocea lui Robert Preston din ‘The Music Man.’ Am început de acolo, iar mai apoi, fiindcă Leonard este un porc mare şi impunător, vocea a căpătat accentele unui sudist.”

MIGHTY EAGLE/vulturul atotputernic/ este un erou de legendă pe Insula păsărilor. Statuia sa domină totul pe insulă. Dar nimeni nu l-a văzut de ani de zile, iar unele dintre păsări au început să se îndoiască de faptul că ar exista cu adevărat. Dar atunci când Red, Chuck şi Bomb nu mai au cui să-i ceară ajutorul, ei consideră că nu vor avea nimic de pierdut dacă se vor îndrepta către misteriosul lider al păsărilor.

Peter Dinklage îl interpretează pe acest erou. “Peter Dinklage este un mare actor de comedie,” afirmă Kaytis. “El îşi aduce vocea tunătoare în slujba lui Mighty Eagle.”

În rolurile secundare îi vedem pe talentaţii actori de comedie: Kate McKinnon, Keegan-Michael Key, Tony Hale, Tituss Burgess, Ike Barinholtz, Hannibal Buress, Jillian Bell, Billy Eichner, Danielle Brooks, vedeta Latino, Romeo Santos şi starurile Smosh (Ian Hecox şi Anthony Padilla).
MUZICA

Pe lângă interpretările savuroase ale unora dintre cei mai mari actori de comedie, The Angry Birds Movie are o încărcătură imensă de haz şi muzică bună.

Superstarul de muzică country, Blake Shelton, nu numai că a scris şi a interpretat cântecul original al filmului, “Friends,” dar are şi un rol de mică întindere în film, acela al lui Earl, un porcuşor cowboy.

Shelton recunoaşte că atunci când a fost abordat pentru a compune cântecul, el a fost încântat de perspectiva de a scrie muzică de film, lucru pe care nu l-a mai încercat niciodată.

Pop starul Charli XCX îşi aduce contribuţia cu “Explode,” muzicianul electro house, Steve Aoki furnizează coloana sonoră a unei secvenţe extraordinare, compoziţia lui Matoma, “Wonderful Life,” îşi găseşte reprezentarea vizuală, iar publicul se va ridica în picioare şi va dansa cu Demi Lovato, care va provoca un delir cu noua sa interpretare a clasicului “I Will Survive.”

PRODUCŢIA
Pentru echipa de animatori de la Sony Pictures Imageworks, cea mai mare provocare a fost anvergura filmului. Spre deosebire de jocul video, renumit pentru personajele schematice şi decorurile simple, realizatorii filmului vroiau ca personajele şi locul unde se desfăşoară acţiunea să fie bogate în detalii şi demne de un film artistic.

Prima provocare era să realizeze tranziţia de la personajele unidimensionale la cele cu forme, care puteau fi animate în 3 D pe marele ecran. “Personajele jocului sunt realmente simple. Ele nu merg şi nu vorbesc. Trebuia să aduc o oarecare complexitate acestor personaje, astfel încât ele să trăiască pe ecran,” susţine directorul artistic Francesca Natale, care a realizat cea mai mare parte dintre personajele principale.

Red este un bun exemplu pentru această tranziţie. Înainte de a construi un model computerizat, Natale a realizat 100 de crochiuri pentru Red, în cerneală şi vopsea. “Trebuia să luăm în considerare o mulţime de lucruri – în primul rând trebuia să hotărâm dacă personajele trebuia să arate ca nişte păsări, sau să fie mai apropiate de aspectul oamenilor.”

Până la urmă, am hotărât ca Red (şi celelalte personaje) să se apropie mai mult de oameni decât de păsări. “Am găsit un design de creatură care aducea a pasăre,” explică Natale. “Postura, mişcarea şi trăsăturile personajului semănau cu ale omului. Acesta nu avea aripi propriu-zise, ci nişte braţe, care aveau silueta şi forma unor aripi.”

Porcii au pus acelaşi gen de probleme. Ei nu mai puteau fi schematici, ci personaje bine conturate. În film sunt o mulţime de porci, aşa că se punea problema dacă ei trebuia să fie toţi la fel, sau complet diferiţi. În definitiv, ei se mişcau ca o turmă, pentru îndeplinirea aceluiaşi stop, deci puteau fi identici. Şi totuşi noi am hotărât să fie unici,” relatează Natale.

Când a realizat designul final, Natale şi-a predat lucrarea în mâinile lui Leo Sanchez Barbosa, un sculptor digital, care a transformat designul bi-dimensional într-un obiect tri-dimensional. În final, în acţiunea filmului au fost implicaţi: 130 de păsări diferite şi peste100 de modele de porci.

Pentru coordonatorul de efecte vizuale Danny Dimian, simplul design al porcilor reprezenta una dintre cele mai mari provocări pentru artiştii digitali. “Realizarea lucrurilor simple este de fapt foarte grea,” susţine Dimian

Coordonatorul animaţiei, Pete Nash spune că realizatorii s-au aruncat la lucruri complicate, punând în scenă secvenţe complicate, cu multe personaje care se mişcă în acelaşi timp. “Când m-am alăturat echipei, ei mi-au arătat nişte schiţe iniţiale, aşa că mi-am dat seama că va fi un proiect ambiţios,” afirmă Nash. Pentru că Red este personajul principal, oamenii lui Nash i s-au dedicat cu predilecţie. Desigur că furia lui Red juca un rol foarte important în felul în care animatorii urmau să-l transpună pe ecran. “Atunci când faci animaţie, primul lucru pe care-l întrebi este: care e motivaţia?” explică Nash. Prin încercări şi erori repetate, ei au descoperit că era mai bine să sugereze furia, decât s-o pună pe tavă în mod explicit. “Am făcut mai multe încercări în care ne-am jucat cu flash-uri în care îl prezentam pe Red ca într-un western: flashuri cu sprâncenele lui, cu pumnii strânşi…, cu dinţii scrâşnind.”

Şi invers, cu Chuck nu era nevoie să fim deloc subtili. “Chuck este personajul cel mai evident al filmului, pentru că puterea lui constă în super-viteză. Josh Gad îl interpretează ca pe un om care suferă de sindromul agitaţiei permanente – vorbeşte extrem de repede, îşi schimbă ideea la mijlocul frazei…aşa că şi noi am încercat să-l redăm în aceeaşi manieră. Am încercat să înghesuim cât mai multe idei în această interpretare. Am încărcat-o cât am putut de mult, fără să ne gândim la mecanica realizării acestei încărcături. E surprinzător cât de multe idei au încăput în acest rol.”

Pentru Bomb, animatorii s-au chinuit să redea cel mai convingător tendinţa lui Bomb de a se gândi la lucruri complicate. În privinţa exploziei lui Bomb, Nash explică: “E ca şi cum în el s-ar acumula presiune. El nu vrea să explodeze, dar nu are control asupra acestui lucru. El încearcă să se abţină, iar apoi, în secunda următoare, vedem cum i se bulbucă ochii, cum digul se rupe şi totul explodează.”

Matilda a constituit şi ea o provocare. “La început, ea e sensibilă, vrea să facă altora pe plac – aşa că mişcările ei trebuie să fie graţioase, fluide, perfecte,” relatează Nash. “Dar apoi, întrucât ea îşi ascunde furia adâncă, nu-i vedem adevărata faţă demonică decât în câte un flash scurt, după care, într-o clipită, ei îi revine aceeaşi alură angelică şi plăcută.”

Scenografia filmului a fost asigurată de Pete Oswald. “Sarcina sa a fost uriaşă. Pe cuvânt, acesta e cel mai mare film la care am lucrat, dacă mă refer la complexitatea lui,” spune Kaytis, care ştie câte ceva despre proiecte mari, fiindcă a lucrat şi la animaţia lui Tangled. “Avem două comunităţi. Una e cea a păsărilor, unde aveam de realizat 130 de personaje distincte, în afară de personajele secundare. Iar cealaltă comunitate consta din mii de porci. Stilul era diferit, lumina era diferită, culorile nu erau standard, dar trebuia să fie realiste. Totul trebuia gândit separat, iar în spatele tuturor acestor detalii era mâna lui Pete. El aducea tuturor un aer comic, creând astfel universul în care trăiau păsările furioase.”

Oswald spune că realizatorii au avut posibilitatea de a crea un mediu foarte realist şi complicat pentru personajele care erau mai simple. De asemenea paleta de culori a fost creată special pentru a reda lumea reală.

Una dintre secvenţele cu multe personaje, care are loc la începutul filmului îl arată pe Red care iese din curte şi merge pe Strada principală. “În această secvenţă avem o adevărată panoramă a satului,” explică Oswald.

În insulele păsărilor şi porcilor există peste 90 de aşezări, care apar în film. “Există un contrast permanent între cele două insule,” continuă Oswald. “Pe insula păsărilor totul e organic. Ele nu folosesc curentul electric. Pe insula porcilor există de toate – electricitate, TNT, automobile, avioane. Pe insula păsărilor, o cană ar fi făcută manual, dintr-un lemn scobit cu dalta. Pe insula porcilor, o cană ar fi făcută din metal sau sticlă.”

POVESTIREA
Bine aţi venit pe insula păsărilor, unde aceste fiinţe duc o existenţă paşnică şi fericită. Fie că vizitaţi magazinul de viermişori, fie că vă duceţi la Salonul de frumuseţe pentru a vă pune extensii de aripi, Insula păsărilor vă oferă tot ceea ce ar face-o pe o pasăre fericită. Iar existenţa acestor păsări se învârte în jurul ouălor lor, pentru că în definitiv, copiii sunt viitorul nostru al tuturor, nu-i aşa?

Dar, bineînţeles, orice livadă are şi câte un măr stricat. Acesta e Red – care e o pasăre furioasă. Nu e vina lui – pur şi simplu el nu poate trece cu uşurinţă peste problemele zilnice, aşa cum facem noi, ceilalţi. Iar temperamentul lui nevricos îl face să ajungă într-o clasă unde trebuie să înveţe să se controleze, ca şi colegii lui, alţi inadaptabili: Chuck şi Bomb.

Neavând tehnologie, electricitate, cu nişte aripi minuscule, aproape nefolositoare, aceste păsări sunt complet naive şi nu-şi dau seama de lumea complicată din jurul lor. Viaţa lor e bună până într-o zi, când la mal trage un vas condus de porcuşori verzi, misterioşi. (Şi – să nu-ţi vină să crezi – ei intră cu vasul chiar în căsuţa lui Red de pe plajă.)

Pentru majoritatea păsărilor, venirea porcilor este cel mai mare eveniment din istoria insulei… aşa că atunci când porcii pun piciorul pe uscat, păsările îi întâmpină cu aripile larg deschise.
Şi de ce nu? Porcii aduc cu ei o tehnologie uimitoare, pe care vor să o împartă cu păsările. Ei au TNT, care poate fi folosit pentru a arunca în aer fel de fel de lucruri; ei au o trambulină; şi în plus au construit un sistem de aruncare la distanţă, care se numeşte praştie.

Numai Red gândeşte rău despre porcuşori, suspectându-i că ascund lucruri dubioase. Porcuşorii aceştia prea încep să li se bage pe sub piele! Red, împreună cu Chuck şi Bomb – îşi vor folosi furia pentru a le uni pe păsări împotriva invadatorilor, după ce Red descoperă adevăratul motiv pentru care porcuşorii au venit pe insulă.

Llista echipei care a efectuat dublajul filmului Angry Birds:

RED – Ioan Ionescu Andrei
BOMBĂ – Marius Chivu
CHUCK – Viorel Ionescu
LEONARD – Gabi Costin
MARELE VULTUR – Șerban Pavlu
MATILDA – Mihaela Tatu
JUDE CIOCĂNESCU – Valentin Teodosiu
Ross – Ion Grosu
Shirley – Anca Sigartău
Stella – Anca Iliese
Bulbuci – Nicolae Cojenel
Betty – Anca Sigartău
Brad – Florian Ghimpu
Burt – Adrian Ciglenean
Cyrus – Lucian Ionescu
Dylan – Florian Ghimpu
Earl – Constantin Babliuc
Edward – Petre Lupu
Eva – Adina Lucaciu
Hal – Silvian Vâlcu
Helene – Dana Marineci
Olive – Isabela Neamțu
Johnny – Constantin Babliuc
Secundari: Mihai Bisericanu, Cristian Simion, Razvan Georgescu, Haricleea Marica
Copiii: Ilinca Tiron, Matei Tiron, Anedis Mihalache, Ema Niculae, Silviu Stanescu, Bianca Pârvu, Andra Maria Baciu, Tudor Gavrilă, Teodor Voican

Regie dialog: Anca Sigartău
Regie muzicală: Răzvan Georgescu
Traducere: Ioana Sandache

Sursa: InterComFilm