The Hobbit 3 – The Battle Of The Five Armies

The Hobbit 3 - The Battle Of The Five Armies-five-armies-2014

Titlul celui de-al treilea film din franciza „Hobbitul” a fost schimbat din „The Hobbit: There and Back Again” în The Hobbit: The Battle of the Five Armies”, a anunţat, joi, Peter Jackson, regizorul francizei, pe contul său de Facebook.

„Când eram în turneu pentru premiera filmului („Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, a doua parte a francizei, n.r.), am avut o scurtă discuţie cu studioul despre ideea reconsiderării titlului. Am decis să nu luăm o decizie definitivă până nu vom avea la dispoziţie o versiune brută a filmului. Am ajuns în acest moment săptămâna trecută şi, după ce am văzut filmul, am căzut de acord că există un titlu care este pe deplin adecvat: «The Hobbit: The Battle of the Five Armies»”, informează hollywoodreporter.com.

În aceeaşi postare pe Facebook, Peter Jackson a dezvăluit că „montează cu mare bucurie” al treilea film din serie, împreună cu o versiune extinsă a lungmetrajului „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, cu „peste 25 de minute de scene noi, ilustrate cu muzica originală compusă de Howard Shore”.

Filmul „The Hobbit: The Battle of the Five Armies”, care încheie franciza în trei părţi „Hobbitul”, adaptare a romanului „The Hobbit” publicat de J. R. R. Tolkien în 1937, va fi lansat pe 17 decembrie.

Celelalte două filme din franciză sunt „Hobbitul: O călătorie neaşteptată” şi „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”.

Peter Jackson, un fan mai vechi al lui J.R.R. Tolkien, a făcut istorie cu trilogia „Stăpânul Inelelor”, devenind primul regizor care a realizat trei filme importante simultan. Anterior a primit critici favorabile pentru lungmetrajul „Heavenly Creatures” (1994), care a obţinut Leul de Argint la Festival de Film de la Veneţia şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.