„Thor: Întunericul” a debutat pe primul loc în box-office-ul din Statele Unite

Thor: Întunericul

Filmul „Thor: Întunericul”, cu Chris Hemsworth şi Natalie Portman în rolurile principale, se situează pe primul loc în box-office-ul din Statele Unite, în primul său weekend de proiecţii, cu încasări de 86,1 milioane de dolari.

Potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de boxofficemojo.com, filmul „Thor: Întunericul”, în regia lui Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea filmului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Filmul de animaţie „Păsări libere/ Free Birds” a urcat o poziţie în box office-ul nord-american, şi ocupă locul al treilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari. Această comedie povesteşte peripeţiile a doi curcani din medii diferite, care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate curcanul de pe mesele americanilor din Ziua Recunoştinţei.

Filmul SF „Jocul lui Ender/ Ender’s Game”, cu Harrison Ford în distribuţie, a pierdut poziţia de lider de săptămâna trecută şi coboară pe locul al cincilea, cu încasări de 10,2 milioane de dolari. Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forţelor militare terestre, efectuate pentru a face faţă ameninţărilor venite dintr-un spaţiu extraterestru ostil omenirii.

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spaţiu”, cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale, a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Filmul de animaţie „Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2”, care prezintă aventurile inventatorului Flint Lockwood, a pierdut încă două locuri şi încheie Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 2,8 milioane de dolari.