TimeDude, primul joc 3D pentru mobile realizat de ReeAction Studios

Time Dude

Noile dispozitive mobile au deschis o nouă lume pentru jocuri video și întrucât a crescut puterea grafică și de procesare, au apărut jocuri de o calitate superioară, care să profite de noile tehnologii. Un astfel de joc este și TimeDude, conceput multiplatformă, destinat atât tabletelor, cât și telefoanelor ce rulează iOS sau Android. Acest joc te introduce în lumea captivantă a epocii preistorice, cu elemente grafice ce combină atât partea reală specifică perioadei, cât și elemente mistice, oferind experiența unei lumi fantastice, ce așteaptă să fie descoperită.

TimeDude este un joc “arcade flying shooter” dus la următorul nivel, în care jucătorul intră în pielea personajului principal, John Q. Dude, aviator și temerar neînfricat, care ajunge dintr-o greșeală a prietenului lui, profesorul Klumsy, să fie aruncat în trecutul îndepărtat. Astfel, în această lume a desenelor animate, personajul nostru trebuie să își croiască un drum printre oameni preistorici, gorile, mamuți și giganți și să găsească o cale de a se întoarce înapoi în viitor.

Jocul nu necesită experiență anterioară cu alte jocuri de acest gen și modul de control este intuitiv, avionul fiind manevrat cu un singur deget. Sistemul de tragere este automat. Cu cât se doboară mai mulți inamici, cu atât se câștigă mai multe puncte, cu ajutorul cărora poate fi îmbunătățit avionul din frunze și paie, câștigând viteză, armură sau arme mai puternice. De asemenea, pe parcursul jocului apar și alte îmbunătățiri, care ajută jucătorul să depăşească mai uşor piedicile lumii ostile în care se găseşte.

TimeDude s-a născut ca rezultat al dorinței și pasiunii pentru jocuri video a unei mâini de oameni, programatori și artiști. Proiectul a fost o provocare pentru noua echipă, nemaiavând experiență în acest domeniu, dar determinarea și ambiția au dus la un rezultat deosebit. Astfel, după multe luni de muncă s-a reușit combinarea de elemente 2D, 3D, sunete și muzică ce au culminat cu realizarea acestui joc și a unei lumi preistorice inedite.

Pe partea tehnică, s-au folosit programe standard în industrie, jocul fiind realizat în Unity3D, un motor grafic performant și optimizat. De asemenea, elementele de grafică au fost create în 3D Studio Max și Adobe Photoshop. Muzica și sunetele au fost create în Fl Studio, iar animațiile în After Effects. Cea mai mare provocare a fost găsirea unui echilibru între utilizarea memoriei, a procesorului grafic și a procesorului de date. Țintind pentru dispozitivele mobile, totul trebuie optimizat și orice mic procent de îmbunătățire contează, deoarece resursele sunt încă destul de limitate.

Time Dude este disponibil pe:
App Store
Google Play

Echipa:

1. Programare, Game Design, Management – Nicolae Câmpian
2. Concepts, Textures, Music, SFX, Level Design, Voices – Liviu Boar
3. Concepts, Textures, Game & Level Design – Barbu Hărșan
4. Programare – György Gábor
5. Programare – Bogdan Mureșan
6. 3D Art – Vlad Hărșan
7. 3D Art, Textures – Nagy Attila
8. Textures, SFX – Cami Cuibuș
9. Concepts, Textures – Carmen Sava
10. Concepts, Textures – Illyés Hunor
11. Concepts, Textures – Vlad Botoș
12. Additional SFX – Demeter László