Toto, cocoselul cel viteaz 3D – trailer dublat in limba romana

DIN 18 DECEMBRIE 2015 LA CINEMA.
Toto este un cocoşel cu aspiraţii înalte, care trec dincolo de a cânta în fiecare dimineaţă pentru a trezi animalele de la fermă.

El visează să ajungă mare campion de lupte în arena din sat. Destinul va face ca dorinţa să i se împlinească într-un mod neaşteptat. Un fermier necinstit o trage pe sfoară pe stăpâna fermei şi o forţează să parieze proprietatea într-o luptă de cocoşi. Astfel, Toto va trebuie să se antreneze pentru a-l învinge pe cocoşul Bankivoide, campionul campionilor, ştiind că soarta fermei şi a locuitorilor ei se află în „mâinile” sale.

Amicii lui Toto – Willy, Bibi, Confi şi Tocino – pleacă în căutarea unui fost campion la lupta de cocoşi, o adevărată legendă vie, care să-l antreneze pe prietenul lor. Pentru aceasta, ei trebuie să se înţeleagă cu singurul care-i poate duce la fostul campion, un ou de raţă pe nume Patín Patán, a cărui sănătate mentală pare să fie discutabilă. Astfel, Toto se va antrena şi va lupta în arenă, controlată de un mare afacerist local, El Padrino. Cu aceeaşi ocazie, el va fi pus faţă-n faţă cu Di, o găinuşă frumoasă îndrăgostită nebuneşte de el.

Toto  cocoselul cel viteaz

DESPRE PERSONAJE

COCOŞELUL TOTO (Bruno Bichir) este un cocoş tânăr, în creştere, aflat încă în perioada de învăţare. El şi-a păstrat acea latură infantilă, care îl face să se mire la tot pasul. Este un prieten de nădejde şi nu-i lasă baltă niciodată pe cei care i-au acordat încrederea. De asemenea, Toto e curajos şi gata să-şi dea viaţa pentru cei dragi. Datorită vârstei sale fragede, îi e uneori teamă să înfrunte noi provocări, simţindu-se depăşit de situaţie. Deşi este îndrăgostit nebuneşte de Di, e sensibil şi la farmecele altor găinuşe frumoase, ca orice adolescent. Lui Toto îi va reveni sarcina de a lupta cu Bankivoide pentru a salva ferma din ghearele înfricoşătorului “El Oscuro”.

BUNICUŢA (María Luisa Alcalá) pe numele ei adevărat Pancracia Ruvalcaba, este proprietara fermei Pollón. Odată cu înaintarea în vârstă, Bunicuţa şi-a mai pierdut din puterile de odinioară însă, deşi unora li se poate părea neajutorată, ea rămâne o femeie educată, corectă şi cu simţ practic. De felul ei, este calmă şi tăcută, însă la nevoie ştie să-i apere pe cei dragi cu ghearele şi cu dinţii. Bunicuţei îi plac lucrurile simple în viaţă, cum ar fi liniştea unui cămin şi bunătatea omenească. Îi simte foarte mult lipsa răposatului ei soţ, Procopio, de aceea vorbeşte cu el şi se sfătuieşte în situaţiile dificile. Locuieşte împreună cu nepotul ei, Chucho. Din nefericire, ferma lor are datorii mari, de aceea Bunicuţei îi e teamă că o va pierde.

PROCOPIO, soţul Bunicuţei şi bunicul lui Chucho, fusese un fermier devotat şi onest care, din nefericire, murise cu ceva timp în urmă.

CHUCHO, nepotul Bunicuţei, este un băieţel vesel, jucăuş şi plin de energie. Este pasionat de luptele de cocoşi, pe care le ascultă la vechiul său radio, împreună cu Toto şi alte animale de la fermă. Ca orice copil de vârsta lui, nu realizează gravitatea problemelor cu care se confruntă adulţii, prin urmare nu-şi face griji în legătură cu situaţia critică a căminului său. Fiind crescut la fermă, are un fel de a trăi şi de a gândi mult mai simplu decât al copiilor din ziua de azi şi profită de toate elementele naturale şi de spaţiul pe care i le oferă ferma.

FIDENCIO: Don Fidencio este câinele de pază al fermei şi îşi ia rolul foarte în serios. Sarcina sa este de a apăra ferma şi şi-o duce la îndeplinire cu conştiinciozitate. Este loial, serios şi solemn şi prietenos cu toate celelalte animale de la fermă. Pentru el, deşi aparţin unor specii diferite, trăiesc cu toţii în aceeaşi mare familie. Fidencio este agil şi totdeauna gata să sară în ajutorul celorlalţi. Deşi pare ostil şi încet la minte, el este isteţ şi acţionează rapid.

DON PONCHO a fost, în tinereţe, un mare campion la lupta de cocoşi, din care s-a retras după ce a fost învins şi umilit în public de un răţoi deghizat în cocoş. După acest episod, venise să locuiască la fermă, împreună cu fiica sa, Di. Curajos, orgolios şi cu nervi de oţel, el e capabil să rezolve orice problemă aparută la fermă, ca un adevărat stăpân al locului. De aceea, e respectat de toate animalele din fermă. Don Poncho e conştient că zilele sale de glorie au apus şi nu încearcă să-şi răscumpere greşelile de odinioară luptând în arenă, ci demonstrând că are şi altceva de oferit pentru a-şi spăla numele de ruşine. El are încredere oarbă în Toto, deoarece recunoaşte potenţialul ascuns al acestuia.

DI: (Maité Perroni), fiica lui Don Poncho, este o găinuşă frumuşică şi isteaţă, cu un temperament cald şi iubitor şi foarte loială faţă de cei dragi. Nu-i place să-şi vadă tatăl luptând, suferind în tribune pentru orice durere resimţită de el pe ring. Di este naivă, sensibilă, dezinteresată şi cu o inimă de aur. Întotdeauna îi pune pe cei dragi înaintea propriei persoane. Afecţiunea pentru ei o poate face să devină rebelă şi neascultătoare, deoarece e capabilă de orice când vine vorba de cei pe care-i iubeşte. Di este îndrăgostită nebuneşte de Toto.

MATÍAS EL OSCURO JIMÉNEZ, stăpânul lui Bankivoide, e un om nemilos, fără suflet, egoist, impulsiv şi necinstit. Pentru el, nu contează câţi trebuie să calce în picioare pentru a obţine ce vrea. A comis numeroase fraude şi, de fapt, singurul lucru pe care ştie să-l facă e să tragă foloase de pe urma luptelor câştigate de Bankivoide. Matías este superficial, dezorganizat şi murdar şi trăieşte într-o rulotă, pe un teren viran. Ambiţia lui este de a pune stăpânire, prin fraudă, pe toate fermele din împrejurimi, pentru a le vinde ulterior unei multinaţionale şi a construi o şosea.

BANKIVOIDE (Sergio Sendel) este campion al luptelor de cocoşi, o adevărată vedetă a ringului. El are o forţă extraordinară, un fizic spectaculos şi niciun fel de milă pentru adversarii săi când e vorba de a câştiga o luptă. Bankivoide se află la apogeul carierei sale, are succes, o mulţime de fani şi o prietenă frumoasă. Succesul l-a făcut arogant şi nu-l mai suprinde nimic, întrucât pentru el nu există ceva să nu fi văzut înainte. Îi place să intimideze, deoarece ştie că prezenţa sa este impunătoare. N-a mai fost de mult învins pe ring, lovitura sa fiind ca o „mănuşă de piatră” care-l desfiinţează pe adversar. Deşi pretinde contrariul, Bankivoide este un cocoş orgolios şi cu onoare, care îşi doreşte să se confrunte cu adversari demni şi capabili de o luptă adevărată, care să-l facă să simtă că trăieşte.

EL PADRINO (Humberto Velez) este un ou de vultur care conduce de ani buni afacerile cu lupte de cocoşi şi ştie perfect cum se pot aranja lucrurile pe ring. Rece, misterios, politicos şi elegant, El Padrino este în acelaşi timp suficient de abil şi inteligent pentru a fi mereu cu un pas înaintea celorlalţi. E un bun strateg şi, ca atare, ştie să întoarcă lucrurile în favoarea lui fără a juca murdar. Caută în primul rând satisfacţia personală, dar e interesat şi de binele celorlalţi, situaţia sa preferată fiind cea în care toată lumea are ceva de câştigat. Nu-i place să piardă, însă poate da dovadă de o anumită compasiune care-l face să le acorde din nou încredere celor care l-au înşelat.

VULTURUL CHIOR este, în mod ironic, spionul lui Chiquis, „ochii şi urechile” acestuia. Ştiind să se facă neobservat, el vede şi aude tot. Este calculat şi intrigant, dar în acelaşi timp sincer şi capabil să ia decizii corecte atunci când trebuie acţionat.

CHIQUIS (Ninel Conde) este o găină senzuală, vicleană şi calculată. Dotată cu un corp cu rotunjimi la fel de periculoase ca şi ea, Chiquis este marea vedetă a scenei din sala de lupte şi se foloseşte de aceste atuuri pentru a obţine tot ce vrea. Este egoistă, geloasă şi îi place să aibă totul sub control. Tehnica ei este de a elabora planuri pe care alţii să le ducă la îndeplinire, fără ca ea să se amestece în treburile murdare. Narcisistă şi cu o atitudine de superioritate, ea se foloseşte de farmecele ei pentru a obţine ce vrea, nedându-se în lături de la nimic.

GALLONATOR este un cocoş luptător cu multă forţă brută, dar puţină inteligenţă. El încearcă să-l învingă pe Mr. Miahogo.

MR. MIAHOGO este un cocoş asiatic, a cărui strategie de luptă se bazează pe inteligenţă şi nu pe forţă.

SUMO BASTARDO luptă în stil japonez, forţa şi dimensiunile gigantice ale acestui cocoş intimidând orice adversar.

GALLO DE LA HOYA este cunoscut pentru loviturile lente şi o dreaptă puternică ca cea a lui Oscar de la Hoya.

ROCKA BABOSA este un cocoş luptător nebun şi dramatic, care încearcă să-l bată pe Gallo de la Hoya, însă se dovedeşte a nu fi la fel de puternic ca el.

CURCANUL BEŢIV, pe lângă problemele sale cu băutura, este supărat pe Don Poncho, pe care pariase, în trecut, în meciul cu tatăl lui Patín Patán. Don Poncho pierduse lupta, de aceea Curcanul Beţiv va profita de ocazia reîntâlnirii pentru a-i spune clar ce crede despre el.

SNOOP DUCK (Facundo) este un răţoi pasionat de rap, cu o atitudine foarte cool, care ia viaţa aşa cum e şi trăieşte din plin. „Important e să te bucuri de călătorie, nu să ajungi la destinaţie”, este deviza lui. De aceea, nu face altceva decât să cânte rap, ca şi cum n-ar exista ziua de mâine. Pasiunea lui sunt întrecerile cu alte grupuri de rap.

RĂŢOIUL COOL J este un bun rapper şi o ştie, de aceea dă toată ziua concerte în iaz, spre delectarea tuturor celor prezenţi. Acceptă cu plăcere orice provocare.

PATÍN PATÁN (Omar Chaparro) este foarte vivace, energic şi are întotdeauna ceva de spus şi de făcut. Uneori, pare puţin nebun, dar ceilalţi au învăţat să-l judece după zicala: „Nu există geniu fără un dram de nebunie”. El este serios în chestiunile importante şi are totdeauna un scop în vedere. Îi place să-i ajute pe ceilalţi, dar este exigent şi le pretinde să facă lucrurile bine. Ştie o mulţime de stiluri de luptă, întrucât tatăl său l-a învăţat tot ce ştia. E un profesor bun, care nu se dă în lături să-şi împărtăşească secretele. Poate fi brutal de onest şi este totdeauna de partea dreptăţii şi binelui. Este mereu pozitiv şi plin de viaţă, graţie unui complex mecanism intern care îl protejează de amintirile neplăcute. Negativismul nu-l caracterizează câtuşi de puţin şi încearcă să vadă partea bună în orice situaţie.

TATĂL LUI PATÍN este un răţoi fost campion la lupte, care s-a retras în urma unei puternice crize emoţionale, nu înainte de a-i împărtăşi fiului său toate secretele şi cunoştinţele în materie de lupte.

GALLOEIRA este un cocoş originar din Brazilia, care luptă în stilul capoeira, cu mare rapiditate şi agilitate.

COCOŞUL NORRIS este foarte încrezător în propriile forţe şi, într-o oarecare măsură, arogant, deoarece îşi subestimează adversarii.

JEAN CLAUDE PATAN este un luptător agil, flexibil şi puternic, căruia îi place să-şi arate abilităţile pentru a fi lăudat. Este un bun exemplu de individ puternic din punct de vedere fizic, dar slab emoţional.

MUSCA este mascota lui El Padrino şi îl însoţeşte peste tot. Îi este realmente credincioasă stăpânului său, având în vedere că ar putea zbura oricând.

BROSCOIUL este o broască sălbatică care trăieşte în iazul de la fermă. În general, chipul său este lipsit de orice expresie, însă se schimbă când aude că cineva spune o prostie. Atunci începe să orăcăie din răsputeri şi arată veselă şi fericită.

MAMÁ GALLINA, mama lui Toto, este bună şi iubitoare. Ca orice mamă, este mereu preocupată de bunăstarea fiului său şi nimic nu o umple mai tare de mândrie decât să-l vadă crescând şi devenind un cocoş puternic şi onest. Îi este totdeauna în preajmă, gata să-l ajute şi să-l sprijine la nevoie.