Trippy, Creepy, Animusic: Nopțile bizareriilor animate și o colecție de clipuri muzicale hipnotizante

Biletele la cea de-a 16-a ediție Animest sunt acum disponibile online

Realitățile distopice, personajele stranii și experimentele muzicale animate se întorc la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest (8-17 octombrie, București & online). Un cocktail nonconformist de experiențe cinematografice electrizante, Trippy Animation Night revine în cinema cu o colecție atipică de scurtmetraje, prezentate de artistul olandez Michael Helmerhorst, invitat special la București. Pe marele ecran, dar și în mediul online, vor rula videoclipurile muzicale animate din secțiunea Animusic Night, în timp ce poveștile horror din programul Creepy Animation Night vor călători prin toată țara, transformând ecranele din casele fanilor poveștilor de groază într-o rețea de cinematografe virtuale.

Programul ediției hibrid a celui mai mare eveniment din România dedicat filmului de animație este acum disponibil online, pe www.animest.ro. O parte din selecția oficială din acest an va putea fi urmărită concomitent cu proiecțiile din cinema, pe platforma de streaming a festivalului, accesibilă din întreaga țară. Biletele la proiecțiile organizate la Cinema Elvire Popesco și Institutul Cervantes pot fi achiziționate de pe platforma https://eventbook.ro/festival/animest. Pentru a urmări proiecțiile filmelor difuzate online, iubitorii de animație pot achiziționa unul dintre abonamentele disponibile pe: https://online.animest.ro/pricing/plans.

Animusic Night, disponibil în sala Institutului Cervantes și online, pe platforma de streaming Animest

Cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale animate ale anului se vor întrece pentru premiul ediției la Animusic Night, joi, pe 14 octombrie, la Institutul Cervantes, și online, pe platforma de streaming a festivalului. Din underground și până pe primele locuri în topurile muzicale internaționale, clipurile incluse într-una dintre cele mai bogate selecții din istoria evenimentului vor rula pe marele ecran și vor delecta iubitorii de muzică și animație. Printre cele trei membre ale juriului căruia îi va reveni misiunea dificilă de a premia cea mai bună creație din competiție se vor număra ilustratoarea Nini Tuan, creatoarea posterului oficial Animest.16, și actrița Carla Teaha, gazda show-ului ROZ și reprezentanta Radio Guerrilla, unii dintre cei mai vechi prieteni ai festivalului.

Trippy Animation Night, exclusiv pe marele ecran, la Institutul Cervantes

Excenticul Michael Helmerhorst, gazda evenimentului și curatorul selecției de povești neobișnuite din secțiunea Trippy Animation Night, îi va însoți pe cinefili vineri, pe 15 octombrie, de la ora 20:00, într-o călătorie psihotronică spre cea de-a patra dimensiune. Spectatorii vor avea șansa de a-l revedea la București, pe scena Institutului Cervantes, locul din care artistul olandez le va ghida pașii într-un univers bizar, nonconformist, neliniar, atipic. Evenimentul va fi prezentat exclusiv în sala de proiecții.

Creepy Animation Night, disponibil exclusiv online
Sufrageria fiecărui iubitor de horror-uri originale se va transforma într-o mică sală de cinema vineri, pe 15 octombrie, începând cu ora 22:00, când Creepy Animation Night va deschide porțile imaginației către cele mai întunecate povești animate produse în ultimii ani. Selecția de scurtmetraje nerecomandate minorilor va putea fi urmărită exclusiv online, pe platforma de streaming a festivalului.

Cea de-a 16-a ediție Animest este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Evenimentul este co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, cu sprijinul Dacin Sara, Institutul Cultural Maghiar din București și Goethe Institut.
Parteneri instituționali: Institutul Francez, Institutul Cervantes, Delegația Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Departamentul Dezvoltare, Cercetare Inovare al UNATC, CINETic