Razvan Vacar, animator specializat pe Motion Capture la Weta, a participat la realizarea efectelor vizuale la ultimele doua capitole la The Hobbit.
Potrivit cifrelor publicate de boxofficemojo.com, citat de Mediafax, superproductia regizata de Peter Jackson a generat incasari de 21,91 de milioane de dolari de vineri pina duminica. In cele trei saptamini de proiectii, acest film a vindut bilete in valoare de 722,867 de milioane de dolari pe plan mondial. Conform website-ului Cinemagia, in doar 19 zile Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri a fost vazut de aproape 440.000 de romani. Hobbitul 3 este cel mai popular film lansat in Romania in ultimii cinci ani.
Filmul The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri incheie povestea lui Bilbo, Thorin si a gnomilor. Eroii, care l-au trezit pe Smaug din culcusul sau din Erebor se vor lupta acum cu acesta, in speranta ca vor distruge raul pentru totdeauna. Gandalf descopera insa ceva si mai infricosator in Dol Guldur. Filmele din trilogia Hobbitul spun o poveste care se petrece in Pamintul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din Stapinul Inelelor.
Hobbitul 3 seamana cu un party exploziv, totul la maxim… actiune in stil Peter Jackson. Scenele de lupta nu sunt impresionante. Am avut impresia ca scenele de lupta sunt nefinalizate. Asteptam mai multe detalii de pe cimpul de lupta 🙂
Scenele cu regele care isi pierde mintile din cauza aurului, sau scenele de lupta la final, par rupte dintr-un joc pe calculator. Scena de la final cu elful care sare pe pietrele mari in cadere si se lupta… seamana cu productile de cinema mediocre. Miscarile nu sunt naturale. In linii mari, filmul este ok, bine regizat. Banuiesc ca montajul face totul in acest film.
Am avut impresia ca la final s-a impotmolit, filmul a inceput bine, cu multe detalii, iar marea lupta nu este prezentata cu lux de amanunt, precum in celelalte productii Hobbit. Iar dragostea celor doi este mai mult schitata si abrupta. Dar filmarea este IMAX 🙂 Este impresionant. Am avut impresia ca sunt acolo. Toti actorii din film joaca bine.
Scena cu lupta are un moment puternic de crestere a intensitatii… atunci cind iese regele sa lupte. Regizorul pune accentul pe personajele negative cu prim planuri cu orci si alte creaturi urite.
Hollywood Reporter a descris proiectul ca un pariu de 1 miliard de dolari; primele doua capitole au costat fiecare in jur de 400 de milioane de dolari.