Acasă Animatia romaneasca Va invitam sa vizionati lungmetrajul de animatie Mercy Street (VIDEO integral)

Va invitam sa vizionati lungmetrajul de animatie Mercy Street (VIDEO integral)

1524
0
|
|

Sarbatorim Ziua Internationala a Animatiei (28 octombrie) cu Mercy Street (producator: Radu Nicolae, regizori: Stefan Buzea si Ducu Buzea). Exclusiv pe www.proanimatie.ro – 26, 27 si 28 octombrie. Acces gratuit la film.

Mercy Street este primul lungmetraj de animatie 2D digital Stereoscopic pentru copii, produs in Romania, dupa o perioada indelungata in care, dealtfel, nu s-a mai produs niciun lungmetraj de animatie pentru copii.

Fratii Buzea (Ducu si Stefan) au regizat lungmetrajul de animatie Mercy Street. Acestia au experienta in realizarea spoturilor animate si a videoclipurilor muzicale animate. Parintii celor doi sunt Zaharia si Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animatie Balanel si Miaunel, Peripetiile lui Ionut, Temerarii de la scara 2, Robotel si Creionel.

„Mercy Street este un lungmetraj de animatie despre prietenie, curaj, sacrificiu si nu in ultimul rind despre dragoste. Este povestea micutului Lorenz care descopera un pasaj secret spre o lume secreta, aflata sub lumea noastra. Lorenz trebuie sa salveze muzica pentru a salva viata de pe pamint. In aceasta calatorie initiatica este insotit de 3 prieteni muzicieni, fugari, de parintele Abbey care este mentorul sau si de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al raului, are in plan sa fure toata muzica si s-o transforme intr-o enorma sursa de energie pe care s-o foloseasca pentru a dobindi nemurirea”, precizeaza Stefan Buzea.

Regie: Stefan Buzea, Alexandru (Ducu) Buzea
Producator: Radu Nicolae
Scenarist: Alex Bordeanu

Sinopsis Mercy Street
Povestea lui Lorenz, băieţelul care vrea să salveze muzica lumii

Mercy Street aduce pe ecrane povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume neştiută de sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.

Alături de 3 prieteni muzicieni, părintele Abbey și cele două pisici ale lui, Lorenz trăieşte întâmplări incredibile în lumea secretă Havala. Acolo descoperă planul malefic al lui Marcus, un geniu care încearcă să transforme muzica lumii într-o sursă uriaşă de energie pe care vrea s-o folosească ca să devină nemuritor. Lorenz şi prietenii lui primesc ajutor neașteptat din partea unei fetițe pe nume Hava, singurul supravieţuitor al lumii subterane, care le devine prietenă.

va invitam sa vizionati lungmetrajul de animatie mercy street (video intgral) Va invitam sa vizionati lungmetrajul de animatie Mercy Street (VIDEO integral) Afis Mercy Street Film mic

Scenariul Mercy Street a câştigat în 2010 primul loc la concursul Consiliului Naţional al Cinematografiei, iar autorul lui, Alexandru Bordeanu, este şi vocea lui Marcus, personajul negativ principal, care în prezent scrie cartea Mercy Street.

„De-a lungul călătoriei iniţiatice, micuţul şi curiosul Lorenz este însoţit de veşnic nemulţumitul Singi, altruistul Banna şi nehotărâtul Bumbe. Cu toţii sunt vegheaţi părinteşte de blândul părinte Abbey. Pisicile micuţului Lorenz întregesc coloristica întregului grup, care luptă până la final cu nebunia lui Marcus, muzician şi om de ştiinţă genial ce-şi doreşte nemurirea.

Ştiu că, în general, cartea precede filmul, dar acum scriu şi cartea Mercy Street. Să spunem că suntem într-o situaţie atipică. Am început să scriu această carte fiindcă aici, pe hârtie, nu mai sunt constrâns de cheltuieile de producţie şi alte bugete… Aici pot spune povestea pe larg, aşa cum mi-am imaginat-o acum aproape 6 ani”, declară scenaristul Alexandru Bordeanu.

Ionuţ Grama, Cristi Iacob şi Marius Stănescu dau voce personajelor filmului
Cunoscutul actor de teatru şi film Cristian Iacob este vocea tatălui lui Lorenz, care este inginer în compania de exploatare minieră deţinută de Marcus. Tatăl lui Lorenz este arestat de soldații lui Marcus și forțat să se alăture fiului său în această lume secretă, când Lorenz și prietenii săi se îndreaptă spre Havala.

Multipremiatul actor Marius Stănescu împrumută vocea părintelui Abbey, confidentul şi mentorul lui Lorenz, cel ce însoţeşte şi veghează copiii în călătoria lor fantastică în Havala.

Ionuţ Grama pune la bătaie vasta lui experienţă de peste 20 de filme în dublajul personajelor de animaţie şi este vocea a nu mai puţin de trei personaje din Mercy Stree, Bana, Winny şi Coccolino.

Celelalte voci date personajelor aparţin actorilor Şerban Duţă (Lorenz), Andrei Stanciu (Singi), Laurenţiu Munteanu (Bumbe), Dorina Dumitrescu (Burricone), Raluca Iuraşcu (Hava) şi Vlad Rădescu (Şoferul). Coloana sonoră a filmului este compusă de Valeriu Iuraşcu, Mircea Kiraly şi Andrei Tatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here