Valentin Eliseu regizeaza scurtmetrajul de animatie Angelus (VIDEO)

Valentin Eliseu

In urma cu citeva zile l-am vizitat pe Valentin Eliseu la el acasa pentru a vedea cum lucreaza la scurtmetrajul de animatie Angelus. Ospitalier ca de obicei, Eliseu ma serveste cu un ceai bun, dupa care imi arata locul magic unde personajele sale prind viata. Intr-o camera mica de apartament, frumos aranjata, cu diverse schite, crochiuri si desene, pe masa de lucru si pe pereti, rupte parca dintr-un univers liric, timpul se opreste pentru a face loc universului creat de el. Sa nu va imaginati ca studioul sau seamana cu o lume de povesti, cu zine si spiridusi (asa cum isi imagineaza cei mici). Universul artistului seamana mai mult cu cel al poetiilor. Nu intimplator, Eliseu este un mare „consumator” de poezie si muzica.

Pe fundalul muzicii poloneze de film a compozitorului Zbigniew Preisner, creatia sa prinde viata, in alb si negru, in animatic.

Angelus este despre ce ne imaginam ca suntem si unde suntem… „, a declarat Valentin Eliseu pentru animationmagazine.eu. Este un scurtmetraj de animatie 2D, cu o durata de aproximativ 7 minute. „Sunt 3000 de desene in creion, tus si carbune.”

Mai jos aveti interviul video + primele imagini din scurtmetraj. Imi cer scuze pentru calitatea imaginii si sunetului. Pentru a intelege ce spune regizorul, va sugerez sa urmariti video-urile cu sunetul la maxim. Cu sunetul la maxim puteti auzi ce spune regizorul.

Scurtmetrajul de animatie Angelus va fi finalizat in iarna 2014 – 2015. Pentru acest proiect, Eliseu nu a apelat la Centrul National al Cinematografiei (CNC) sau la Administratia Fondului Cultural National (AFCN). „Cu Angelus voi demonstra ca se poate face animatie fara finantare”, a adaugat artistul.

Regia si scenariul: Valentin Eliseu
Muzica: Zbigniew Preisner, compozitorul care a semnat muzica din serialul tv Dekalog
Colaborator pentru partea tehnica: Valeriu Caliman

Valentin Eliseu are o cariera de peste 30 de ani in industria animatiei. In ultimii 20 de ani a lucrat exclusiv pentru case de productie internationale din Franta, Spania, Danemarca, Anglia si Germania. A participat la realizarea a peste 300 de scurtmetraje si lungmetraje de animatie.

biroul lui Eliseu

Angels

Angels 1