VIDEO: Basarabenii pregatesc o ecranizare animata a povestii „Capra cu trei iezi”

Jurnal TV din Chisinau a anuntat in luna aprilie ca Republica Moldova pregateste un film de animatie 100% autohton. Este vb despre povestea „Capra cu trei iezi”, de Ion Creanga – produs de studioul de animatie AR Phoenix.

In reportajul video de mai jos o sa vedeti imagini din desenul animat basarabean. Conform televiziunii basarabene, desenul animat se va numi „Capra si iezii” si va fi lansat in februarie 2012. Producator este Radu Zvigunov.

Producatorul Radu Zvigunov a acordat un interviu pt animationmagazine.eu:

Ce experienta profesionala ai?

Am activat in domeniul marketing si PR, in special TV

.

Cati angajati aveti? Cati animatori aveti?

Avem 5 angajati. In prezent, 3 animatori lucreaza la animatie.

Cate filme de animatie s-au realizat la studioul tau?

In prezent avem un film de 20 minute – Capra si iezii. Acum lucram la alte doua animatii. Filmul Capra si iezii nu este lansat pe piata, o vom face in curind.

Realizati si reclame animate?

Am realizat si reclame animate, dar nu am reusit foarte multe deoarece nu prea am avut timp. In ultimul timp am lucrat la primului film, Capra si iezii.

Ce sti despre animatia romaneasca?

Despre animatia romaneasca cu parere de rau nu stiu prea multe.Tot ce cunosc tine de istorie. Dar cred ca exista destule forte pentru a face lucruri mari. Din cite cunosc cea mai multa animatie se produce sub forma de reclame.

Cat se investeste intr-un studiou de animatie basarabean? Exista profituri?

Se investeste destul de mult, imi vine greu sa pronunt o cifra fixa. Problema este ca timp 20 de ani nu s-a produs practic nimic si nu s-a cultivat o cultura a animatiei basarabene. Piata nu este pregatita, in schimb este invadata de animatie de calitate din afara. Pt a concura cu ei ne este foarte greu.