VIDEO Cronica de film: Motanul incaltat/ Puss in Boots

De la ultima productie Shrek, DreamWorks Animation sta prost la capitolul scenarii, exceptie facind filmul de animatie Cum sa iti dresezi dragonul (2010) realizat de regizorul si scenaristul Chris Sanders, fostul om al studiourilor Disney. In general, productiile DreamWorks Animation pun accentul pe tehnicile de animatie (incercind sa imite stilul Pixar), speculind noile tehnologii, precum 3D si IMAX-ul si concetrandu-se pe dialoguri amuzante, cu tendinta de a ironiza povestile clasice. Daca capcaunul simpatic si-a terminat cariera cinematografica lamentabil in Shrek 4, iar ursuletul Po ia parte la un spectacol kitschios cu multa violenta gratuita in Kung Fu Panda 2, motanul incaltat din seria Shrek se intoarce pe marile ecrane, cu speranta de a aduce succesul dorit de sefii studioului DreamWorks Animation.

Din punct de vedere a tehnicii animatiei, doar animatorii pot comenta acest aspect, dar banuiesc ca toti vor fi de acord ca toate personajele si decorurile din Motanul incaltat sunt reusite. In urma cu citiva ani pe Internet circulau clipuri cu motanul incaltat din Shrek, un personaj animat bine realizat, original, cu ochii mari, hipnotici si magnetici… De la inceputul aparitiei acestui personaj animat, au existat multe comentarii favorabile pe Internet. Fiecare clip cu motanul DreamWorks-ului a fost vizualizat de foarte multi oameni.


www.pussinbootsthemovie.com

Cred ca aparitia lungmetrajului Motanul incaltat a fost o decizie de marketing a producatorilor de a specula succesul personajului lor in lumea Internetului.

Regizorul peliculei, Chris Miller (realizatorul Shrek 3) il readuce pe motan in atentia publicului si il face erou intr-o poveste care se petrece inaintea actiunii din seria de baza Shrek. Pe tot parcursul filmului avem parte de multa actiune, muzica si imagini impresionante, cu efecte vizuale 3D IMAX.

Desi povestea din film este subtirica, aproape inexistenta, Motanul incaltat este o animatie ideala pentru sarbatorile de iarna. Trebuie sa mergeti la cinema pentru a vedea aventurile motanului “latino lover” 🙂