VIDEO Cronica de film: Toto, cocoselul cel viteaz 3D

Va recomand lungmetrajul de animatie mexican Un gallo con muchos huevos/ Toto, cocoselul cel viteaz 3D.

Animatia este regizata de Gabriel Riva Palacio Alatriste si Rodolfo Riva-Palacio Alatriste, mai putin cunoscuti publicului international.

Cu un buget de 5.300.000 de dolari, mexicanii au realizat un CGI rezonabil, folosind ingredientele unei comedii. Elementele tipic mexicane se regasesc in aceasta productie. Avem parte de decoruri in stil mexican si de lupte intre cocosi.

„Toto este un cocosel cu aspiratii inalte, care trec dincolo de a cinta in fiecare dimineata pentru a trezi animalele de la ferma. El viseaza sa ajunga mare campion de lupte in arena din sat. Destinul va face ca dorinta sa i se implineasca intr-un mod neasteptat. Un fermier necinstit o trage pe sfoara pe stapina fermei si o forteaza sa parieze proprietatea intr-o lupta de cocosi. Astfel, Toto va trebuie sa se antreneze pentru a-l invinge pe cocosul Bankivoide, campionul campionilor, stiind ca soarta fermei si a locuitorilor ei se afla in „miinile” sale.

Amicii lui Toto – Willy, Bibi, Confi si Tocino – pleaca in cautarea unui fost campion la lupta de cocosi, o adevarata legenda vie, care sa-l antreneze pe prietenul lor. Pentru aceasta, ei trebuie sa se inteleaga cu singurul care-i poate duce la fostul campion, un ou de rata pe nume Patín Patán, a carui sanatate mentala pare sa fie discutabila. Astfel, Toto se va antrena si va lupta in arena, controlata de un mare afacerist local, El Padrino. Cu aceeasi ocazie, el va fi pus fata-n fata cu Di, o gainusa frumoasa indragostita nebuneste de el”

Productia este realizata de Simka Entertainment, cunoscuti pentru realizarea lungmetrajelor de animatie americane independente in coproductie cu tari sud americane si asiatice: Birds of Paradise, A Mouse Tale, Frog Kingdom, etc.