VIDEO Cronica de film: Turbo

Turbo

Cars in varianta DreamWorks Animation, ruleaza pe marile ecrane. Noul film de animatie american este o telenovela cu melci. 🙂 Am avut impresia ca au preluat ideea cu cursele auto de la Pixar. Doar ca aici avem parte de un melc cu calitati auto 🙂 Animatia este bine realizata, melcii sunt simpatici, dar… povestea este plictisitoare.

Nu am inteles rostul acestei productii cinematografice. De ce Turbo? Filmul de animatie nu este convingator. Este adevarat ca ideea filmului este ok. Banuiesc ca toti ne-am imaginat cum ar fi ca un melc sa prinda viteza 🙂 Ma gindesc ca realizatorii puteau sa puna accentul pe frustarile melcilor, o analiza psihologica…

Era de asteptat ca acest film de animatie sa fie un esec. Directorul DreamWorks Animation – Jeffrey Katzenberg a vorbit direct si foarte deschis despre esecul filmului de animatie Turbo in box-office-ul american in cadrul unei conferinte despre cresterea financiara a companiei din acest semestru, datorata in mare parte succesului inregistrat de The Croods. Producatorul a corelat incasarile slabe cu data neinspirata aleasa pentru lansare – 17 iulie în SUA: Debutul slab al filmului a fost un rezultat clar al unei piete suprasaturate si al unei date de lansare dificile.

Katzenberg a mai spus ca vara anului 2013 este una fara precedent in ceea ce priveste numarul de filme de animatie lansate: Monsters University, Planes, Despicable Me 2, The Smurfs 2 si Epic – cu 50% mai multe decit anul trecut, in aceeasi perioada.

Cu un buget de 135 de milioane de $, Turbo a incasat 60 de milioane de dolari in SUA.

Filmul este considerat mai slab, deoarece productiile DreamWorks tintesc de obicei incasari situate intre 150 si 250 de milioane de dolari.

Turbo este un melc care viseaza sa devina cel mai mare pilot de curse din lume. Obsesia lui pentru viteza a facut din el o ciudatenie si un paria in comunitatea melcilor, care sunt lenti si prevazatori din fire. Turbo isi doreste cu disperare sa evadeze din viata lenta pe care o duce. I se ofera aceasta sansa dupa un accident bizar, in urma caruia dobindeste capacitatea de a atinge viteze incredibile. Turbo, inzestrat acum cu o rapiditate iesita din comun, porneste la un drum extraordinar, dorind sa atinga imposibilul: sa concureze impotriva celor mai buni piloti, in cursa Indianapolis 500. Alaturi de Turbo se afla echipa lui devotata de melci de curse – un grup pestrit de melci dependenti de adrenalina si rai de gura, cu cochilii care arata ca niste masini de curse stradale in miniatura. Turbo este prototipul outsiderului, care atinge imposibilul refuzind sa isi lase limitele sa stea in calea visurilor lui.

Inchei cronica cu Melc-melc codobelc. Afara este canicula si astept ploaia 🙂 In speranta ca o sa ploua si o sa apara melcii, o sa am norocul sa vad un melc Turbo 🙂

„Melc, melc, codobelc,
Scoate coarne bouresti
Si te du la balta,
De bea apa calda;
Si te du la Dunare,
De bea apa tulbure;
Si te suie pe bustean,
De maninca leustean

Si te suie pe uluci,
De maninca mere dulci,
Si te suie pe butoi,
De maninca usturoi”