VIDEO: Filmul „Grozavul şi puternicul Oz” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american și românesc

Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and Powerfulania-202x300Filmul Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful, o superproducţie a studiourilor Disney, a debutat în forţă în box office-ul nord-american, obţinând în primul său weekend de proiecţii încasări de 80,2 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate de Exhibitor Relations, anunta Mediafax.

Cu un buget de producţie estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori în sălile de cinematograf din Statele Unite şi Canada, graţie unei distribuţii de zile mari, în care strălucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams şi Mila Kunis, informează AFP. Filmul prezintă aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergură, care pleacă la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul său natal şi prăfuit pentru a se stabili în extravagantul Tărâm al lui Oz, unde pretinde că este marele magician aşteptat de toţi locuitorii acelei ţări.

Acest film turnat în 3D, cu peisaje luxuriante şi creaturi uimitoare, a „strivit” practic box office-ul nord-american din weekendul trecut, ocupantul locului al doilea, un alt film realizat cu un buget impresionant, „Jack şi uriaşii/ Jack the Giant Slayer”, având încasări cu mult sub nivelul aşteptărilor producătorilor.

Cu 10,02 milioane de dolari în al doilea weekend de proiecţii şi cu 43,8 milioane de dolari în total, acest film al studiourilor Warner, descris ca „un enorm fiasco” de un analist al companiei Exhibitor Relations, a coborât pe locul al doilea. Acest film regizat de Bryan Singer, o adaptare cinematografică a unui roman SF britanic, cu Nicolas Hoult şi Ewan McGregor în rolurile principale, spune povestea unui tânăr fermier care pleacă să o salveze pe prinţesa regatului său, răpită de nişte uriaşi.

Lungmetrajul de animaţie „Escape From Planet Earth”, produs de fraţii Weinstein şi care beneficiază, printre altele, de vocile actorilor Brendan Fraser şi Jessica Alba, a coborât trei poziţii, până pe locul al nouălea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. Filmul spune povestea unor extratereştri albaştri care vor cu orice preţ să părăsească Pământul, considerat „locul cel mai periculos din Univers”.

Filmul horror „The Last Exorcism Part II” a pierdut cinci poziţii şi încheie topul zece al peliculelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 3,1 milioane de dolari.