Wes Anderson, premiat la Festivalul de Film de la Berlin 2018

Wes Anderson a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, pentru filmul de animatie Isle of Dogs.

Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul Nu ma atinge-ma/ Touch Me Not, la gala celei de-a 68-a editii a Festivalului de la Berlin, care a avut loc sambata seara.

Isle of Dogs este un film de animatie despre un oras din Japonia care isi deporteaza cainii la groapa de gunoi de pe o insula in timpul unei epidemii de gripa canina.

Animatia spune povestea lui Atari, fiului de 12 ani al primarului orasului, care piloteaza un avion catre insula pentru a-l salva pe iubitul sau câine Spots.

Primarul insulei il impiedica pe un om de stiinta sa vindece animalele, iar unei eleve venite intr-un program de schimb la o scoala locala i se retrage viza cand sugereaza ca edilul incearca sa intoarca oamenii impotriva cainilor.

Anderson a spus ca, intr-o prima faza, ideea era sa spuna o poveste despre caini combinata cu vechea sa dragoste pentru Japonia. Abia ulterior a inceput sa dezvolte politicile care se invart in jurul orasului SF Megasaki City.

Bryan Cranston, care isi imprumuta vocea unuia dintre personajele canine, a spus ca filmul se incadreaza in preocuparile actuale. „Rezoneaza cu societatea din ziua de astazi despre reforma imigratiei, despre frica si cei care raspandesc frica”, a spus actorul pentru Reuters.