Workshop-uri de animaţie pentru adulţi şi copii

La cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, două workshop-uri speciale îi aşteaptă pe toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii) care vor să afle mai multe despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie.

Dacă în 2011 animaţia cu păpuşi era în centrul atenţiei, anul acesta cele două ateliere de film au la bază tehnica cut-out animation- animatia prin decupare creată prin tăierea obiectelor în părţi mai mici şi prin aplicarea unor transformări simple (cum ar fi translaţii, rotiri sau redimensionări) la intervale diferite de timp.

Cele două ateliere de film se vor desfăşura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8).

Workshop – Tumblehead Animation Studio
Traineri: Peter Smith, Magnus Møller
Date de desfăşurare: luni 8 octombrie – vineri 12 octombrie
Interval orar: 10:00-15:00, pauză între 12:00-13:00
Descriere: 6 cursanţi cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a crea un scurtmetraj de animaţie de aproximativ 2 minute, folosind tehnica decupajului (cut-out), cu o poveste/atmosferă care să redea cât mai bine o piesă muzicală. Animaţia va trebui să fie inspirată de coloana sonoră, imaginea va trebui să descrie atmosfera, dinamica şi accentele muzicii. Peter Smith şi Magnus Møller de la Tumblehead Animation Studio sunt cei doi traineri veniţi special din Danemarca pentru a le arăta iubitorilor de animaţie etapele realizării unui scurtmetraj de animaţie folosind tehnica cut-out. Tumblehead Animation Studio este unul dintre cele mai importante studiouri de animaţie din Danemarca, având în portofoliu numeroase proiecte (reclame, filme de animaţie, proiecte artistice, etc).
Perioada de înscrieri: 19 septembrie – 1 octombrie
Modalitate de înscriere: Cei interesaţi să participe la workshop sunt rugaţi să trimită la adresa de e-mail workshop@animest.ro o scurtă prezentare personală şi link-ul către un film de animaţie stop-motion sau cut-out realizat de ei.

Workshop Copii
Trainer: Rebecca Morse- Atelier d’Animation d’Annecy
Date de desfăşurare: luni 8 octombrie – vineri 12 octombrie
Interval orar: 16:00-19:00
Descriere: 15 copii cu vârste între 8 şi 12 ani vor avea ocazia să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să creeze un scurtmetraj de animaţie, sub îndrumarea animatoarei Rebecca Morse. Absolventă în 2008 a cursurilor de ilustraţie şi animaţie ale universităţii de artă Emile Cohl din Lyon, cu un scurtmetraj fantasy, „All That Glitters” („Tot ce străluceşte”), Rebecca a lucrat ca ilustrator (concept artist) de jocuri video, a desenat un roman grafic de 90 de pagini, „Yessika Voyance”, după scenariul lui Isabelle Bauthian, roman publicat de editura Glénat, specializată în benzi desenate, manga şi nuvele grafice. A lucrat câţiva ani pentru Atelier d’Animation d’Annecy, Franţa (AAA), organizaţie cu peste 40 de ani de experienţă în familiarizarea copiilor şi a adolescenţilor cu tehnicile animaţiei traditionale, în şcoală sau în timpul liber, implicându-i în întregul proces de creare a scurtmetrajelor animate.
Perioada de înscrieri: 19 septembrie – 1 octombrie
Modalitate de înscriere: Trimiteţi fotografia unui personaj de desen animat realizat din hârtie decupată la adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin poştă pe adresa Asociaţia Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti

Pentru informaţii suplimentare legate de cele două ateliere de film, vă rugăm contactaţi:
Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29

Stuctura atelierelor de film va fi disponibilă pe site-ul www.animest.ro începând cu data de 1 octombrie.

Parteneri: Sony, Noumax, F64, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Canyon

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Ogilvy şi al SmartPoint.

Parteneri instituţionali: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Primăria Bucureşti, Centrul American, Ambasada Americii, Ambasada Regatului Ţarilor de Jos, Institutul Goethe, Centrul Ceh, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez, Institutul Maghiar din Bucureşti.