Minionii invadeaza Romania (VIDEO)

MinioniiLungmetrajul de animatie Minionii, de Kyle Balda (Dr. Seuss’ The Lorax) si Pierre Coffin (Despicable Me, Despicable Me 2), a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 115,2 milioane de dolari de vineri pina duminica. De asemenea, Minionii au urcat direct pe locul I all time in topul weekendurilor de lansare a unei animatii in Romania, atit ca numar de spectatori, cit si ca incasari.

Animatia produsa de studioul Illumination in colaborare cu Universal Pictures si distribuita in Romania de Ro Image 2000 a fost vazuta de 101.889 spectatori, cu incasari record de 2.117.615 lei.

Este animatia cu cele mai bune incasari all time in weekendul de lansare in Romania, si cea mai de succes lansare de film all time din luna iulie in Romania.

Eu l-am vazut joi seara in avanpremiera. Muzica este misto. Minionii sunt simpatici. Toate momentele faine din film se regasesc in trailere 🙂 Despicable Me ramine cea mai buna productie a studioului Illumination.

Armata de soldatei galbeni sunt foarte amuzanti. Vizual, personajele seamana mult cu productiile CGI frantuzesti si cu scurtmetrajele scolii Gobelins. Regizorul Pierre Coffin a studiat la Gobelins. Tot el a regizat Despicable Me/ Sunt un mic ticalos 1 si 2.

Animatia este realizata la Paris la studioul Illumination Mac Guff.

Din pacate, Minionii nu au un scenariu bun. Story-ul este plictisitor, lipsit de originalitate. Toata productia este sustinuta de campania de marketing al companiei Universal Pictures, motiv pentru a comercializa diverse produse (jucarii, alimente branduite, etc.). Daca te uiti la toate trailerele Minionii si le montezi vom observa ca avem parte de un short bun.

Scenariul este semnat de Brian Lynch (Hop, Puss in Boots). Banuiesc ca ati vazut Hop si Puss in Boots. Scenariile la ambele productii sunt mediocre. Asa ca era previzibil sa vedem un story plictisitor la Minionii. Nu inteleg de ce nu au angajat un scenarist bun.

Va reamintesc ca Despicable Me este primul film de animatie 3D CGI realizat de Universal Pictures si Illumination Entertainment.

La inceputul lui 2007, Universal Pictures a pus bazele sectiunii de animatie si film pentru intreaga familie, aducindu-l pe producatorul de mare succes Chris Meledandri (Ice Age). Meledandri este fondatorul diviziei de animatie de la 20th Century Fox.

Povestea Minionilor isi are originea la inceputul timpurilor. Minionii au inceput ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi sa evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticalosi stapini. Niciodata n-au avut norocul sa-si pastreze in viata acei stapini, de la T. Rex, la Napoleon, asa ca acum se trezesc ca nu au pe cine sa slujeasca, si sunt afectati de o depresie profunda.

Dar un Minion pe nume Kevin are un plan! Kevin, impreuna cu rebelul adolescent Stuart si cu simpaticul Bob se vor aventura in lumea larga pentru a gasi un nou sef pe care ei si fratii lor sa-l urmeze supusi.

Cei trei pornesc intr-o aventura palpitanta care ii va duce, pina la urma, la urmatorul lor stapin – Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock, laureată cu Oscar), prima superticaloasa din toate vremurile. Minionii vor calatori din inghetata Antarctica pina in New Yorkul anilor ’60, ajungind in final in Londra zilelor noastre, unde au de indeplinit cea mai dificila misiune din toata existenta lor: aceea de a salva specia Minionilor de la… anihilare!

Minionii vor fi insotiti in aventura lor de cele mai mari hit-uri muzicale ale anilor ’60, care ne incinta si in ziua de azi.

Producatori sunt fondatorul companiei Illumination CHRIS MELEDANDRI (seria Despicable Me, Dr. Seuss’ The Lorax, Hop, seria Ice Age) si JANET HEALY (seria Despicable Me, Dr. Seuss’ The Lorax). CHRIS RENAUD (seria Despicable Me, Dr. Seuss’ The Lorax) este producator executiv.

Pentru Coffin, Minionii sunt omagiul suprem adus eroilor cinematografului mut: „Totul a inceput cu actori precum Charlie Chaplin si Buster Keaton. Ei au fost cei mai buni povestitori din toate timpurile. Le-am aratat copiilor mei The Gold Rush si l-au adorat. Nu are niciun cuvint rostit, dar au fost captivati de imagini. Totul era perfect ritmat si perfect executat, fara ajutorul limbajului vorbit. Asa sunt si Minionii, sunt mostenitorii filmelor mute, cu diferenta ca le-am pus in gură cuvinte caraghioase si care nu exista in realitate.” (sursa: caietul de presa Minionii)

Update:

Lungmetrajul de animatie Minionii a debutat pe primul loc in box office-ul de weekend din Romania, cu incasari de 2.117.614 lei, fiind vizionat de 101.889 spectatori.