300: Ascensiunea unui imperiu 3D IMAX – subtitrat in limba romana (VIDEO)

300: Ascensiunea unui imperiu

Update: Trei romani au participat la realizarea productiei cinematografice 300: Ascensiunea unui imperiu, filmul al carui cost de productie s-a ridicat la 110 milioane de dolari: Carmen Pepelea (production supervisor), Elena Neascu (assistant to production supervisor) si Nicolae Stoica (stunt performer). 300: Ascensiunea unui imperiu a obtinut peste 87 milioane de dolari in intrega lume. In  box-office-ul american acestui sfirsit de saptamina a inregistrat 45 de milioane de dolar.

 

Divertisment de nota 10 cu multe efecte vizuale reusite

Mergeti la cinema pentru vizionarea filmului 300: Ascensiunea unui Imperiu, povestit in stilul vizual spectaculos al blockbusterului 300: Eroii de la Termopile. Este un nou capitol din epopeea impresionanta, in care actiunea se desfasoara pe un nou cimp de lupta – marea.

Filmul prezinta confruntarea dintre generalul grec Themistocles si fortele invadatoare ale Persiei, stapinita de muritorul devenit zeu Xerxes, conduse de Artemisia, comandantul necrutator al flotei persane.

Stiind ca singura sa speranta de a infringe armada Persiei este de a uni intreaga Grecie, Themistocles conduce atacul care are sa schimbe soarta natiunii.

In film joaca Sullivan Stapleton (Elita Gangsterilor), in rolul lui Themistocles, si Eva Green (Umbre Intunecate, Casino Royale), in rolul Artemisiei. Lena Headey, in rolul reginei spartane Gorgo, David Wenham, in rolul lui Dilios, Andrew Tiernan interpreteaza personajul Ephialtes, Andrew Pleavin apare in rolul lui Daxos, iar Rodrigo Santoro joaca din nou rolul regelui nemuritor al Persiei, Xerxes. Din distributia principala mai fac parte Hans Matheson, in rolul prietenului si sfatuitorului lui Themistocles, Aeskylos; Callan Mulvey si Jack O’Connell, ca tata si fiu, Scyllias si Calisto; si Igal Naor, in rolul regelui persan Darius.

300: Ascensiunea unui imperiu

300ROAE-FP-0189

Filmul a fost regizat de Noam Murro (cunscut ca un regizor foarte bun de spoturi publicitare) , dupa un scenariu scris de Zack Snyder si Kurt Johnstad, bazat pe romanul grafic „Xerxes”, scris de Frank Miller. Producatorii filmului sunt Gianni Nunnari, Mark Canton, Zack Snyder, Deborah Snyder si Bernie Goldmann, iar Thomas Tull, Frank Miller, Stephen Jones, Craig J. Flores si Jon Jashni sunt producatori executivi.

Din echipa de creatie din culise fac parte directorul de imagine Simon Duggan, scenograful Patrick Tatopoulos, monteurii Wyatt Smith si David Brenner, designerul de costume Alexandra Byrne si supervizorii Richard Hollander si John „DJ” Desjardin. Muzica a fost compusa de Junkie XL.

Despre Zack Snyder

Zack Snyder (scenarist/ producator) este un cineast apreciat pentru meticulozitatea sa, pentru atentia la detalii si simtul estetic aparte, reusind sa insufle stilul sau unic fiecărui proiect pe care il realizeaza ca regizor, scenarist sau producator. Snyder produce filme în colaborare cu partenerul si sotia sa, Deborah Snyder, sub egida companiei de productie pe care au infiintat-o impreuna, Cruel & Unusual Films, in cadrul Warner Bros.

In 2013, Snyder a regizat Man of Steel: Eroul, avindu-l pe Henry Cavill in rolul lui Clark Kent, alias Superman. Blockbusterul a avut incasari de peste 668 de milioane de dolari in toata lumea. In continuare, va regiza filmul cu personajele Superman si Batman, care deocamdata nu are titlu. In film, se vor reuni cele mai indragite personaje din benzile desenate DC. Cavill va interpreta rolul lui Superman, ia Ben Affleck va juca rolul lui Bruce Wayne, alias Batman. Filmul va fi lansat in mai, 2016.

Snyder a renuntat sa realizeze spoturi publicitare si videoclipuri muzicale si a debutat ca regizor de lungmetraje cu filmul Dimineata Mortii, o reecranizare a filmului clasic regizat de George Romero. Apoi a regizat fenomenalul 300: Eroii de la Termopile, dupa romanul grafic scris de Frank Miller si Lynn Varley. Filmul a incasat peste 450 de milioane de dolari in toata lumea, demonstrind ca Snyder este unul dintre cei mai talentati, si astfel rivniti, regizori de la Hollywood. Snyder a continuat cu filmul Cei ce vegheaza, dind viata romanului grafic considerat imposibil de ecranizat, in 2009. In anul care a urmat, debutat ca regizor de animatie cu aventura Legende din Regatul Bufnitelor, bazata pe cartile indragite scrise de Kathryn Lasky. Din distributie fac parte actorii laureati ai premiului Oscar Helen Mirren si Geoffrey Rush. Apoi a scris, a regizat si a produs filmul de actiune si fantezie Sucker Punch: Evadare din Realitate.

In prezent, Cruel & Unusual Films dezvolta un numar de proiecte, printre care The Last Photograph, bazat pe conceptul lui Snyder si scenariul scris de Kurt Johnstad, Army of the Dead, un thriller de actiune scris de Joby Harold, pornind de la povestea originala gindita de Snyder, si Illusions, bazat pe romanul lui Richard Bach.

Despre Frank Miller

Frank Miller (autor/ producator executiv) a debutat în cinematografia de lungmetraj in 2005, cu ecranizarea romanului sau grafic Sin City, pe care l-a regizat impreuna cu Robert Rodriguez. Filmul aclamat de critici a fost nominalizat la premiul Palme d’Or, la Festivalul de Film de la Cannes, in 2005, a cistigat premiul Criticilor de Film din Austin si a fost nominalizat la premiul Leu Ceh. In prezent, Miller si Rodriguez lucreaza ca regizori la sequelul Sin City: A Dame to Kill For.

Miller a lucrat ca producator executiv la blockbusterul 300: Eroii de la Termopile, lansat in 2007, regizat de Zack Snyder si bazat pe romanul grafic scris de el si ilustrat de Lynn Varley. In 2008, a scris si a regizat al doilea sau lungmetraj, Spirit, o comedie de fantezie bazata pe seria de benzi desenate creata de Will Eisner.

Miller a devenit artist de benzi desenate profesionist in anii adolescentei si a lucrat pentru numeroase publicatii de renume, precum Gold Key, DC si Marvel. A captat atentia criticilor si a publicului la Marvel, cu povestea Spectacular Spider-Man, in care indragitul Om-Paianjen se intilneste cu un alt personaj popular, Daredevil. Miller a lucrat apoi la banda desenata a personajului Daredevil si, la scurt timp, a devenit autorul principal. In anii care au urmat, a colaborat cu ilustratorul Klaus Janson si impreuna au creat personajul Elektra, o asasina platita ninja. La inceputul anilor ’80, Miller s-a remarcat ca pionier, fiind printre putinii autori de benzi desenate care au avut curajul sa se distanteze de personajele detinute de diverse companii uriase si a creat banda desenata Ronin, o aventura cu samurai. Aceasta a fost prima sa colaborare cu Lynn Varley.

De atunci, Miller a adaugat numeroase benzi desenate memorabile la portofoliul sau, printre care Batman: The Dark Knight Returns, ilustrata de Janson si Varley; Batman: The Dark Knight Strikes Again, ilustraaă de Varley; Batman: Year One, ilustrata de David Mazzuchelli si colorata de Richmond Lewis; Elektra: Assassin, ilustrata de Bill Sienkiewicz; Elektra Lives Again, in colaborare cu Varley; seria premiata, cu personajul Martha Washington, Give Me Liberty, ilustrata de Dave Gibbons; si Hard Boiled, ilustrata de Geof Darrow.

Romanele Sin City au primit numeroase distinctii, printre care doua premii Harvey pentru cel mai bun album grafic original, in 1998, si pentru cea mai buna serie, in 1996, si sase premii Eisner, pentru cel mai bun scriitor sau artist, cel mai bun roman grafic, cel mai bun ilustrator, cel mai bun artist, cea mai buna serie finita si cea mai buna nuvela.

300: Ascensiunea unui imperiu

300: Ascensiunea unui imperiu

300: Ascensiunea unui imperiu

300: Ascensiunea unui imperiu

300: Ascensiunea unui imperiu

300: Ascensiunea unui imperiu

Revenind la film, imaginile sunt impresionante. In tot filmul avem parte de efecte vizuale spectaculoase.

„The images are duly spectacular, as murro’s camera swoops and dives from every conceivable direction” – Variety

„Murro absolutely delivers” – Forbes

„Murro turns ‘rise of an empire’ into the most spectacular film of the year thus far” – IGN

„Director noam murro continues the arresting design ethos of 300” – La Times

 

Sursa informatiilor: caietul de presa al filmului oferit de MediaPro Distribution