43 de filme de animatie la Kinofest

A şasea ediţie a Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest prezintă 200 de filme în premieră, între 26 şi 28 octombrie 2012, la Bucureşti. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub şi ComicBookCity Café.

La Kinofest vor fi 43 de filme la animaţie.Secţiunea off-concurs (a patra secţiune a festivalului – noncompetitivă) prezintă 40 de producţii: trei programe de animaţii, un program de ficţiune şi un program de filme româneşti de ficţiune.

Kinofest este cel mai important festival de film digital din România organizat începând din 2007. La cele cinci ediţii desfăşurate până acum, Kinofest a prezentat peste 1200 de scurt metraje, marea majoritate premiere în România, propunând la fiecare ediţie o selecţie unică şi de un înalt nivel artistic. Kinofest promovează genuri şi tehnici variate de filme, unele populare sau din contră mai puţin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul îşi propune să promoveze noile viziuni în media, tehnologii inovative, artişti independenţi şi creaţiile lor – film, muzică şi arte vizuale.

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN este partener permanent al Festivalului începând cu anul 2011.

La Cinema Europa (Calea Mosilor nr. 127) intrarea costă 15 lei/zi (6-7 ore de proiecţii); biletele se pot cumpăra: în avans de la myticket.ro şi din magazinele Diverta; în zilele festivalului – de la locaţie. La Mansarda Bastilia (Piaţa Romană 5) intrarea costă 10 lei/zi, iar biletele se pot cumpăra, în avans şi în zilele festivalului, din librărie. La Energiea Pub, ComicBookCity Café şi la Institutul Cervantes intrarea este liberă.

Programul detaliat, lista şi prezentarea filmelor din festival o găsiţi pe www.kinofest.com.

Kinofest este un proiect cultural realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, in parteneriat cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, Apa Nova, Institutul Goethe Bucureşti, British Council, IQADS, Temple Media.