Animation Worksheep lansează Project Worksheep

Animation Worksheep_2013

Încă de la începuturile sale, Anim’est și-a propus să stimuleze și să promoveze animația românească. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape inexistentă în România, Anim’est a încercat încă din 2008 să umple acest gol, prin inițierea unei platforme educaționale. Animation Worksheep, workshopul de 17 zile în care tinerii animatori învață diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling și editare și realizează propriile scurtmetraje, o premieră în peisajul educaţional românesc a aniversat primăvara trecută cea de-a treia ediție. După ce o mare parte dintre participanții atelierului Animation Worksheep au început să activeze în studiouri de animație sau au fost selectați în competiția românească a festivalului, a venit momentul să trecem la următorul pas.

Acum, la cea de-a opta ediție a festivalului, Anim’est organizează Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect urmând să fie premiat.

Project Worksheep este un atelier de proiecte de film de animație a cărui idee a apărut acum mai bine de trei ani. Anul acesta, cu ajutorul prietenilor noștri de la HBO România iată că reușim în sfârșit să îi dăm viață. Șase proiecte de film de animație de scurt metraj vor fi analizate de 4 profesioniști din domeniu. Feedback-ul lor va fi extrem de util în vederea dezvoltării creative și tehnice ale proiectelor. Așa cum avem certitudinea că la un moment dat Animation Worksheep va deveni o școală, sperăm ca Project Worksheep să devină un eveniment constant, având ca scop sprijinirea co-producțiilor și finanțărilor europene pentru filmul de animație românesc”, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Cei patru evaluatori vor avea și misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potențial dintre cele șase. Acesta va primi un premiu de 500$, oferit de HBO România. Nu în ultimul rând, câstigătorul va beneficia de coaching constant în dezvoltarea ulterioară a scurt metrajului, din partea echipei Animest.

Cele șase proiecte selectate vor fi prezentate și susținute în prezența lui Andreas Hickade, Jean-Luc Slock, Dan Panaitescu și Sergiu Negulici. Timpul alocat fiecărui proiect este de 30 de minute.

Andreas Hykade, de origine germană, a lucrat ca animator în Londra în anii ’90 și din 2011 este profesor de animație la una dintre cele mai prestigioase școli de film din Europa, Filmakademie Baden-Wuerttemberg. Jean-Luc Slock este fondator, producător și regizor la studioul de animație Camera-etc din 1979, vicepreședinte al ASIFA Workshop Group din 1994 până în 2000 și a fost membru al juriului în numeroase festivaluri, printre care și Annecy, Anifest (Cehia) sau Premiers Plans Angers. Dan Panaitescu este un animator român cu experiență bogată în animația 2D tradițională, 3D și cut-out. Din 2004 lucrează în publicitate, a fost lead animator la Crulic, lung-metrajul în regia Ancăi Damian și a terminat de curând animația pentru The Temptress, un melanj original de documentar, ficțiune și animație în regia lui David Kinsella. Este de asemenea head of animation și creative director al DSG animation & visual effects și trainer la Animation Worksheep. Sergiu Negulici este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. A realizat grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex.

Animatorii care doresc să participe sunt invitați să trimită până pe 30 septembrie:
– synopsis-ul proiectului – în limba engleză
– propuneri de artwork și character design, eventual și storyboard
– portofoliu
– o fotografie și un scurt cv al aplicantului

Înscrierile se fac prin email pe adresa workshop@animest.ro. Vă rugăm să specificați în subiectul mailului: Project Worksheep.
Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare.
Sesiunea de pitching se va desfășura la The Hub Bucharest (Unirii, Strada Halelor, nr 5), sâmbătă 5 octombrie, între orele 17-21.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri instituționali: Ambasada Americii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film și Ambasada Elveției, Institutul Cultural Român, Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegația Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei.