Berzele aduc „chestiutele” (VIDEO dublat in romana)

Cei interesati sa afle cum vin „chestiutele” pe lume, urmariti noul film de animatie produs de Warner Bros. Animation 🙂

Berzele, omniprezente in universul animatiei americane, revin pe marile ecrane. Aproape toate studiourile de animatie au preluat cliseul clasic cu berzele care aduc bebelusi. Sunt multe exemple de productii clasice cu berze. O sa ma opresc la un singur exemplu – scurtmetrajul de animatie Partly Cloudy, realizat de studiourile Pixar. Toti au incercat sa raspunda la intrebarea care ii macina pe multi 🙂 De unde iau berzele puii de om pentru a ii livra? Este adevarat ca generatiile actuale de prichindei nu accepta astfel de povesti. Ei urmaresc documentare, ii siciie pe parinti cu intrebari despre anatomie. Dar si asa, asemenea productii animate ii amuza.

Asocierea dintre berze si adusul copiilor a inceput in Germania, acum citeva sute de ani. Este un mit, nimic altceva 🙂

Noul film de animatie nu este o ecranizare a fabulei lui Hans Christian Andersen, Berzele/ The Storks. De asemenea, productia Warner Bros. Animation nu incearca sa demonteze obiectile in privinta legendei.

Intr-o perioada cind asemenea mituri sunt mai putin credibile in fata micutiilor care folosesc tablete, smartphone-uri si PC-uri, filmul incearca sa confirme adevarul despre berzele care aduc bebelusi.

Berzele

Imaginati-va o fabrica de facut bebelusi pe muntele Berzelor 🙂

Povestea filmului este relativ originala, emotionanta si amuzanta. „Chestiutele” o sa va cucereasca 🙂

Filmul a fost regizat de Nicholas Stoller (scenarist al peliculei Păpușile Muppets) si de Doug Sweetland (scurtmetrajul de animatie Presto, director de animatie al filmului Masini), scenariul fiind scris de Stoller.

Berzele a fost produs de Brad Lewis (Ratatouille, laureat al premiului Oscar, Furnicute, coregizor al peliculei Masini 2) si Nicholas Stoller, producatorii executivi fiind Glenn Ficarra, Phil Lord, Christopher Miller, John Requa si Jared Stern. Filmul a fost editat de John Venzon (Povestea unui rechin, Evadare din coteț), iar compozitori au fost Mychael Danna (Bunul Dinozaur, Viața lui Pi, laureat al premiului Oscar) si Jeff Danna (Bunul Dinozaur). Animatia este produsa de Sony Pictures Imageworks.