Cartoon Network si Inna spun stop fenomenului bullying (VIDEO)

proanimatie.ro sustine campania CN Clubul Prieteniei si spune stop fenomenului bullying.

Spuneti si voi stop fenomenului bullying. Implica-te, nu ignora atunci cind cunosti cazuri de bullying. Asculta-ti copilul, comunica cu el si daca este cazul nu ezita sa faci plingeri la politie impotriva agresorilor.

Felicitari, echipei Cartoon Network Romania!

INNA SE ALĂTURĂ CARTOON NETWORK ŞI ÎI ÎNDEAMNĂ PE COPII
SĂ SPUNĂ STOP FENOMENULUI BULLYING

CARTOON NETWORK LANSEAZĂ A DOUA EDIŢIE A CAMPANIEI NAŢIONALE ANTI-BULLYING,
ÎN PARTENERIAT CU ASOCIAŢIA TELEFONUL COPILULUI ȘI INNA

• Aproape 500 de copii din România au beneficiat de consiliere în urma apelului la 116 111, în cadrul campaniei naţionale
CARTOON NETWORK CLUBUL PRIETENIEI derulate anul trecut

• Numărul cazurilor de bullying semnalate de băieți în 2015 la Telefonul Copilului a crescut de 20 de ori comparativ cu 2014

• Majoritatea celor afectaţi de fenomenul bullying este formată din copii cu vârsta între 12 – 17 ani

Cartoon Network si Inna spun stop fenomenului bullying

Celebra cântăreaţă de muzică pop, Inna, s-a alăturat celei de a doua ediţii a campaniei „CN Clubul Prieteniei”, derulată de televiziunea pentru copii Cartoon Network împreună cu Asociația Telefonul Copilului. Inițiativa îşi propune să încurajeze în continuare copiii şi tinerii din România să spună stop fenomenului bullying şi se desfăşoară sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”.
Fenomenul bullying înseamnă să fii jignit, lovit, rănit, exclus sau umilit. Se poate întâmpla oricui, la orice vârstă şi în orice loc: la școală, în parc, în timpul antrenamentului, pe stradă şi chiar on-line.

Deoarece fenomenul bullying afectează copiii din întreaga ţară, Cartoon Network colaborează cu Asociația Telefonul Copilului, unul dintre cele mai importante ONG-uri din România, care abordează problemele acestora. Asocierea are scopul de a informa despre bullying şi de a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie. Bullying-ul rămâne una dintre cele mai importante probleme în rândul copiilor cu vârste cuprise între doisprezece și șaptesprezece ani, iar numărul cazurilor de bullying semnalate de băieți în 2015 la Telefonul Copilului a crescut de 20 de ori comparativ cu 2014, de la 25 de cazuri în anul 2014 la 534 de cazuri în anul 2015.

Zeci de mii de copii contactează anual Asociația Telefonul Copilului pentru a semnala cazuri de agresări fizice sau verbale. Analizele Asociației Telefonul Copilului arată că aproape jumătate dintre copiii României – 46% – au fost la un moment dat victime ale bullying-ului, în timp ce doar o treime dintre victime cer ajutorul părinților.

Inna apare în spotul campaniei Cartoon Network. Acţiunea mai include şi o serie de clipuri animate care se adresează atât copiilor care sunt afectați de fenomenul bullying, cât și celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectaţi direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiază de consiliere din partea unor persoane cu experienţă în abordarea acestor probleme pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei.

„M-am alăturat inițiativei Cartoon Network și Asociația Telefonul Copilului pentru că toți știm ce înseamă să fii agresat. Te trezești dimineața și nu mai vrei să mergi la școală pentru că știi ce te așteaptă. Este o problemă reală cu care se confruntă copiii din România. Sfatul meu pentru cei mici: dacă sunt agresați, sau dacă știu pe cineva care este, trebuie să își amintească faptul că nu este vina lor și că nu sunt singuri. Agresiunea nu este acceptată sub nicio formă și nu este nicio rușine să vorbească despre asta sau să ceară ajutorul unei persoane de încredere”, a declarat cântăreața de muzică pop și ambasadoarea campaniei Clubul Prieteniei Cartoon Network, Inna.

Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociația „Telefonul Copilului” spune: „Campania demarată anul trecut alături de Cartoon Network ne-a oferit oportunitatea de a aduna mai multe informații cu privire la un fenomen grav: în România, bullying-ul între copii începe încă de la grădiniță. Poate pare greu, mai ales pentru un părinte, să își imagineze vocea și durerea unui copil de grădiniță sunând la Telefonului Copilului și cerând ajutor împotriva unor situații pe care nu le înțelege. Însă, din păcate, înregistrăm astfel de cazuri din ce în ce mai des. Alături de autorități și, mai ales, de părinți, trebuie să acționăm acum. Niciun copil nu trebuie să își petreacă acești ani, despre care mulți adulți își amintesc cu drag, altfel decât jucându-se și învățând”.

Prima ediţie a acestei campanii a fost lansată anul trecut, avându-l ca ambasador pe cunoscutul cântăreţ Alex Velea. Pe parcursul acestui an, Cartoon Network desfăşoară campania “CN CLUBUL PRIETENIEI” şi în alte ţări din EMEA. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying și hărțuire pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei. Tot aici, ei pot viziona videoclipuri animate și mesajul Innei.

 

Cartoon Network este postul de televiziune pentru copii care difuzează seriale de animaţie – atât comedii precum Uimitoarea lume a lui Gumball, Să-nceapă aventura, Un show obişnuit, cât şi seriale de acţiune şi aventuri ca Ben 10, Bakugan, Star Wars: The Clone Wars sau Generator Rex. Experienţa Cartoon Network este completată de jocurile, concursurile şi informaţiile de pe www.CartoonNetwork.ro. Cartoon Network este disponibil în 26 de limbi, în 25 de versiuni separate din 166 de ţări şi în 260 de milioane de case din întreaga lume. Cartoon Network este operat de Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Despre Asociația „Telefonul Copilului”

Cu o experienţă de 13 ani în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale familiei, Asociaţia „Telefonul Copilului” este singura organizaţie neguvernamentală, non-profit, din România, care pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. 7 zile din 7, între orele 08.00-00.00, Asociaţia Telefonul Copilului răspunde apelurilor copiilor şi părinţilor la 116 111, număr armonizat european. În perioada 21 noiembrie 2001 – 31 ianuarie 2015, un număr total de 2.073.366 de apeluri a fost înregistrat de Asociaţia Telefonul Copilului, iar dintre acestea au fost identificate 52.133 de cazuri care au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Apelul este oferit gratuit de Telekom România. Pentru informaţii detaliate legate de Asociaţia Telefonul Copilului şi activitatea acesteia, vă invităm să accesaţi website-ul organizaţiei noastre www.telefonulcopilului.ro și pagina FB https://www.facebook.com/asociatiatelefonulcopilului