Cavalerul Negru: Legenda Renaște, din 27 iulie pe marile ecrane din România

Warner Bros Pictures și Legendary Pictures prezintă Dark Knight Rises/ Cavalerul Negru: Legenda Renaște, finalul epic al trilogiei semnate de Christopher Nolan, de vineri, 27 iulie, pe marile ecrane.

În fruntea unei distribuții alcătuite din staruri internaționale se află câstigătorul Premiului Oscar, Christian Bale (The Fighter) care își reia rolul dublu Bruce Wayne/ Batman. Distribuția filmului îi mai include pe: Anne Hathaway, în interpretarea personajului Selina Kyle; Tom Hardy în rolul lui Bane; câștigătoarea Premiului Oscar, Marion Cotillard (La vie en rose), în rolul Mirandei Tate și pe Joseph Gordon-Levitt, în interpretarea lui John Blake.

Revenind la rolurile principale, câstigatorul Premiului Oscar, Michael Caine ( The Cider House Rules) îl interpretează pe Alfred, Gary Oldman este comisarul Gordon, iar câștigătorul Premiului Oscar, Morgan Freeman (Million Dollar Baby), reia rolul lui Lucius Fox.

Scenariul este semnat de Christopher Nolan și Johathan Nolan, după o poveste de Christopher Nolan și David S. Goyer. Filmul este produs de Emma Thomas, Christopher Nolan și Charles Roven, care au mai făcut echipă și în trecut, pentru Batman Begins și pentru blockbusterul care a spulberat recorduri The Dark Knight. Producători executivi sunt Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy și Thomas Tull, avându-l co-producător pe Jordan Goldberg. Filmul are la baza personaje publicate în benzile desenate lansate de DC Comics. Personajul Batman a fost realizat de Bob Kane.

În spatele scenei, Cavalerul Negru: Legenda Renaște reunește echipa formată de regizor de-a lungul timpului cu multi dintre cei mai de seamă colaboratori ai săi, toți dintre ei colaborând în trecut la realizarea filmului The Dark Knight. Echipa creativă a filmului îl include pe directorul de imagine Wally Pfister, care de curând a câștigat un Premiu Oscar pentru Inception, o producție semnată tot de Christopher Nolan. Scenografia filmului este realizată de Nathan Crowley, montajul de Lee Smith, iar câștigătoarea Premiului Oscar, Lindy Hemming (Topsy Turvey), este responsabilă de realizarea costumelor. În plus, Paul Franklin și Chris Corbould, ambii câstigatori ai Premiului Oscar pentru efectele speciale din Inception au supervizat efectele vizuale și respectiv pe cele speciale. Muzica îi aparține câștigătorului Premiului Oscar, Hans Zimmer (The Lion King).

Pentru realizarea filmului, Christopher Nolan utilizează camerele IMAX chiar mai mult decât a făcut-o pentru The Dark Knight, care a intrat în istorie drept primul proiect cinematografic de amploare care a fost filmat parțial utilizând camere IMAX.

Filmările s-au întins pe trei continente diferite și au inclus atât orașele americane Pittsburgh, New York și Los Angeles, precum și situri din India, Anglia și Scoția.

Cavalerul Negru: Legenda Renaște este o producție Warner Bros. Pictures, în asociere cu Legendary Pictures. Din 20 iulie, filmul este distribuit la nivel mondial de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment, iar în România premiera va avea loc pe 27 iulie, fiind distribuit de către MediaPro Distribution, în următoarele cinematografe: CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema City (Cotroceni – in Imax si 2D, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iasi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timisoara, Târgu-Mureș), Cortina (Oradea), Cinema ,,Eugen Ionescu”(Slatina), Cinema Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova si Bucuresti), Premiera (Ploiești), Cinema Arta (Târgu Mures), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (București).